moeten weer leuk worden’

24 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Vitaal , het is deze middag hét toverwoord in de strijd tegen het steeds groter wordend aantal borden met Te Huur er op. Leegstand, hét spookbeeld van steeds meer kantorenparken in Nederland moet, aldus de initiatiefnemers, verbannen worden. En dat kan ook, daar zijn ze van overtuigd, zo blijkt deze middag in de volle vergaderzaal. Al is daar wel het een en ander voor nodig. Eerst goed kijken wat er nu is, is daarbij het devies. Vervolgens zet je een toekomstgericht plan neer, waarmee je niet alleen het park zelf aantrekkelijk maakt, maar ook het verblijf. Daarbij moet ook de eigen werkplek niet vergeten worden.

Gemeente steunt gevecht tegen leegstand HOOFDDORP - Het moet weer leuk worden om ‘s morgens vroeg in de auto, in de trein of op de fiets te stappen richting je werkplek op de kantorenparken met de verzamelnaam Beukenhorst. “Daar hebben we iedereen bij nodig’, aldus Laurens Schenk, Paul Bos en Joost Valk. Zij zijn de initiatiefnemers van ‘De Beuk Erin’. Dinsdag 22 maart presenteerden zij hun plan aan vertegenwoordigers van de verschillende kantorencomplex op de kantorenparken. “Want we hebben jullie wel nodig bij het proces waarmee we dit kantorenpark weer vitaal kunnen maken”, aldus Paul Bos in een vergaderzaal van Sanoma.

Hoe? Daar zijn diverse manieren voor, maar centraal lijkt toch hier de term ‘groen’ te staan. Nieuw, fris groen rondom de kantoren. Groene stroken waar het tijdens de pauzes prettig wandelen is tijdens de pauzes. Groen op het dak van de kantoren. Groen in de kantoren, net zoals een lokaal van basisschool De Zwanebloem in Zwaanshoek vitaal is gemaakt met een groene muur. De leerlingen presteren merkbaar beter, dus waarom de volwassenen ook niet, is de vraag van Joost Valk van onder andere Vital Places aan de zaal.

Er is meer. Werknemers moeten het ook om andere redenen leuk vinden om op het kantorenpark te verblijven. “Dus waarom zetten de verschillende bedrijven hun kantine niet open voor andere werknemers?” Waarop meteen het idee gelanceerd wordt om de benodigde etenswaren te betrekken van lokale bedrijven.

Dat voor het realiseren van de doelstelling ‘ een vitaal kantorenpark’ financiële middelen nodig zijn, wordt deze middag ook duidelijk. Wethouder Van Dijk laat weten dat de gemeente in ieder geval graag meedenkt en meevecht tegen leegstand. Cees Broekhoven (CDA-lid in provinciale staten) laat desgevraagd weten dat de provincie ook nog ergens een potje heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie