‘Oud-wethouder Auer begon pas na zijn pensionering een eigen adviesbureau’

24 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Uit stukken is gebleken dat Auer bemoeienis heeft gehad met de verkoop van grond in het bedrijvengebied De Liede bij Vijfhuizen. Hij bood zijn diensten aan aan investeerders die zaken wilden doen met de gemeente. Overigens heeft de oud-wethouder vorige maand tegenover deze krant gezegd dat zijn adviesbureau geen succes was. Volgens hem heeft hij er niets mee verdiend en is het bedrijf daarom vorig jaar stopgezet.

HOOFDDORP - Oud-wethouder Lex Auer is pas na zijn pensionering in oktober 2003 begonnen met een eigen adviesbureau. Inkomsten uit dat bedrijf hoefden daarom niet te worden verrekend met zijn wachtgeldregeling. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH).

Raadslid Rinus Beusenberg, die naar eigen zeggen fraude en corruptie bij de gemeente aan de kaak wil stellen, was benieuwd naar de bijverdiensten van Auer in relatie tot zijn wachtgeldregeling. Hij wilde daarom weten of de vroegere wethouder nog andere werkzaamheden voor de gemeente verricht.

Het antwoord van het college daarop is dat Lex Auer sinds 2005 voor vijf jaar is aangesteld als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Dat is dus vorig jaar gestopt. Auer kreeg voor die functie de gebruikelijke vergoeding. De ex-wethouder hoefde ook dat geld niet te verrekenen met zijn wachtgeld, omdat hij in 2005 inmiddels een pensioenuitkering en AOW ontving.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie