VVC voorlopig vierde

31 maart 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - "Ja, de teleurstelling overheerst toch wel", beaamde Lex van der Horst meteen na de 2-1 nederlaag van SCW in de derby bij VVC. "In de eerste helft deden we een aantal zaken zelf niet goed, waardoor VVC te gemakkelijk kon voetballen. Na rust ging dat veel beter en na de 1-1 waren wij de bovenliggende partij. Wij misten helaas net dat beetje stootkracht om het verschil te kunnen maken."

VVC kwam een kwartier voor tijd voor de tweede keer op voorsprong na een diepe bal van Wouter Klootwijk op Morad Abarkan. Beheerst schoot Abarkan de bal langs de kansloze doelman Jeroen Pathuis. Net zo kansloos als na een kwartier spelen in de eerste helft. Leon Götz en Job Bleije zetten een combinatie op in het strafschopgebied van SCW en Leon Götz kon van dichtbij binnen schieten: 1-0.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was na vijf minuten toen SCW-doelman Jeroen Pathuis half in de grond trapte zodat Job Bleije op twintig meter van het doel de bal in de voeten kreeg. Bleije schoot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied naast het lege doel. Twee minuten later redde Jeroen Pathuis met de voet op een schot van Morad Abarkan en de rebound van Wouter Klootwijk miste kracht.

Barry van den Heuvel, Robert Jan Starink en Rutger van Nes zorgden voor doelgevaar namens de gasten voordat het in de zestiende minuut 1-0 werd. In het laatste halfuur voor rust had VVC het meeste spelaandeel. In de 33e minuut leek Pieter van Staveren alleen op doel af te kunnen, maar hij maakte de verkeerde keuze. Dat deed scheidsrechter Huigen uit Culemborg in de 42e minuut ook. Maaikel van Daatselaar passte op de vrij staande Barry van de Heuvel die daardoor op de as van het veld op een kleine twintig meter van het VVC doel in balbezit kwam. Yorbin den Ouden was te laat met zijn tackle op Van Daatselaar en de scheidsrechter floot voor een overtreding, terwijl hij vaak de voordeelregel toegepast had. SCW voelde zich benadeeld en bij VVC sprak men van een slimme overtreding van Yorbin den Ouden.

Na rust pakte SCW het anders aan. Op de bank bij VVC zagen Hajo Hendriks en Jan Prevoo het gebeuren. SCW was beter uit de kleedkamer gekomen dan hun ploeg. Tot afgrijzen van beide trainers leverde een foutje van Wouter Klootwijk indirect de gelijkmaker op. Een gelijkmaker die het vertrouwen bij VVC een deuk gaf en SCW de beste fase in de wedstrijd opleverde. Marc van Straalen werd nog naar de buitenkant gedwongen maar Jeff Kaslander zocht en vond met succes het gaatje: 1-1.

SCW zat beter in de wedstrijd dan VVC maar grote doelkansen bleven uit. Beide teams hadden ook moeite om tot goed opgezette aanvallen te komen omdat het hobbelige veld goed combinatiespel bijna onmogelijk maakte. De beide keepers kregen weinig werk. Bij de 1-1 stand kon de wedstrijd alle kanten op. VVC was achterin onzeker, maar SCW kon niet profiteren. VVC kwam in de 75e minuut op 2-1 en kreeg daarmee nieuw vertrouwen.

In de slotfase zette SCW met een aantal invallers wel aan om de gelijkmaker te forceren. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Frank Wennekes was met een schot net naast dicht bij de 3-1, net als Leon Götz en Morad Abarkan. Qua kansen was de 2-1 overwinning voor VVC verdiend, SCW was een groot deel van de tweede helft bij een 1-1 stand de betere ploeg. De strijd om de vierde plaats is nog lang niet beslecht.

Bij de foto's: Leon Götz scoort 1-0 en Morad Abarkan scoort 2-1 (foto's Inge van der Steeg)