Het Nederlands Marionettentheater

21 april 2011 om 00:00 Cultuur

ZWANENBURG - Het Zondagmiddagpodium komt tweede paasdag 25 april om 14 uur met de operette Die Fledermaus van Johann Strauss door het Nederlands Marionettentheater in cultureel centrum De Olm, Olmenlaan 141 in Zwanenburg. Dit is de laatste voorstelling van het Zondagmiddagpodium in het seizoen 2010 - 2011. In oktober volgt een nieuw serie voorstellingen voor het winterseizoen 2011 - 2012.

Het Nederlands Marionettentheater, opgericht in 1923 door Bert Brugman, is het oudste marionettentheater van ons land en staat nu onder leiding van kleindochter Mariska Brugman. Het marionettenspel ontstond in de Middeleeuwen in Italië in de kerk en werd in de 16e eeuw daaruit verbannen, omdat het te populair en te platvloers werd. Het handpoppenspel deed zijn intrede op straat en in Nederland ontstond Jan Klaassen. In de jaren twintig van de vorige eeuw leefde het marionettentheater op in heel Europa, Brugman werd de pionier in Nederland.

Na het succes van De barbier van Sevilla staat nu ook een remake van de populaire Weense operette Die Fledermaus op het repertoire.

De voorstelling duurt voor de pauze een uur en daarna een half uur. Kaarten à € 3,50, inclusief een kopje koffie of thee, zijn vanaf een half uur voor de voorstelling verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur via (023) 569 88 73. Ook een rit met de Meertaxi heen en terug is op hetzelfde telefoonnummer te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie