Zorgen bij dorpsbewoners over Hart van Zwanenburg

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

Voorzitter Peter Vreeswijk van de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg heeft inmiddels een open brief gestuurd aan het college, waarin hij zijn ongerustheid over het project onder woorden brengt. Hij drukt het gemeentebestuur op het hart dat, als het nieuwe plan sterk afwijkt van wat de Zwanenburgers november vorig jaar is voorgehouden, bewoners toch de gelegenheid moeten krijgen om hun zegje te doen over het gewijzigde plan.

ZWANENBURG - Inwoners van Zwanenburg maken zich zorgen over het project Hart van Zwanenburg, dat het dorp van een nieuw centrum moet voorzien. De gemeente presenteert het aangepaste plan op dinsdag 24 mei aan de dorpsbewoners. Verontruste Zwanenburgers vragen zich af of dat niet te laat is om met een succes een subsidie aan te vragen bij de stichting Leefomgeving Schiphol. Die subsidieaanvraag moet 1 oktober dit jaar binnen zijn.

Vreeswijk vraagt om die reden om de informatiebijeenkomst met twee weken te vervroegen. Daarna kan de gemeenteraad op basis van alle meningen een beslissing nemen over het ontwerp en kan de subsidieaanvraag in elk geval op tijd de deur uit.

Het project Hart van Zwanenburg was ook het belangrijkste gespreksonderwerp van het spreekuur en het werkbezoek dat de PvdA-fractie kort geleden in het dorp hielden. Fractievoorzitter Tom Horn kaartte de ongerustheid bij de Zwanenburg over het tijdpad vorige week aan tijdens het vragenuur in de raadsvergadering. Volgens de PvdA’er mag je zo’n belangrijk project over een nieuw dorpshart ‘niet even snel afhandelen op een achternamiddag’ maar moeten Zwanenburgers volop de gelegenheid krijgen erover mee te praten.

Wethouder Michel Bezuijen stelde de PvdA en daarmee alle Zwanenburgers gerust. Volgens hem wordt ondanks de strakke planning de inspraak uit Zwanenburg serieus genomen. Ook na de informatiebijeenkomst op 24 mei is er nog volop gelegenheid voor participatie, zo beloofde de wethouder. PvdA-fractieleider Horn toonde zich blij met de antwoorden van de wethouder.

Ook bewoonster Gerdine Heeneman-Claessens, die een alternatief plan voor het dorpshart van Zwanenburg heeft gelanceerd, hoopt dat het gewijzigde ontwerp meer voldoet aan de wensen van veel dorpsbewoners. Volgens haar was het oude plan vooral in het belang van projectontwikkelaars.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie