Speel-o-theek presenteert spelletjes voor slechtzienden

12 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Visio laat van 14.30 tot 16.30 uur tijdens een spelbijeenkomst de mogelijkheden zien aan mensen met een visuele beperking, hun partners, ouders, kinderen of begeleiders.

HOOFDDORP - Welke mogelijkheden aangepaste spelmaterialen bieden, kunnen slechtziende en blinde mensen zelf ervaren op 17 mei bij Speel-o-theek De Blokkendoos’ in Hoofddorp.

“Door de grote afbeeldingen op deze kaarten kan ik heerlijk klaverjassen met mijn buurvrouw” en “de voelbare vakjes van het Mens-erger-je-niet zijn ook handig voor mijn kleinkind”. Het zijn uitspraken van deelnemers aan de spelbijeenkomsten bij Visio. Er is een ruim assortiment aangepaste spellen aanwezig, bekende spellen maar ook veel onbekendere spellen als Othello en LeBloq. Veel spellen zijn groter uitgevoerd dan normaal en is er gelet op het contrast van de kleuren en letters en op het reliëf. Zo zijn er bijvoorbeeld dobbelstenen waarbij de stippen er voelbaar bovenop liggen.

Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk om het zelf uit te proberen. Het doel van de spelbijeenkomst is kennismaken met de verschillende spellen en mogelijkheden op dit gebied en ervaringen met elkaar uitwisselen. Tijdens de bijeenkomst worden er geen spellen verkocht, wel is er informatie over aanschafadressen. Bezoekers kunnen ook lid worden van de Speel-o-theek tijdens de spelbijeenkomst. Voorafgaand aan de spelbijeenkomst zal er kort iets meer verteld worden over Visio en de aangepaste spellen in het bijzonder door een medewerker van Visio. Het adres is Lutulistraat 140 in Hoofddorp. Toegang gratis.

Voor meer informatie en aanmelding: info@speelotheekhoofddorp.nl of in de Speel-o-theek tijdens openingstijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie