‘Licht op aanvraag en Huis van de Sport kan soberder’

30 juni 2011 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - De website www.zuinighaarlemmermeer.nl van lokale partij HAP heeft in totaal 33 concrete en bruikbare bezuinigingsideeën opgeleverd. De HAP wil sommige ideeën inbrengen bij de algemene politieke beschouwingen, die vandaag in de gemeenteraad worden gehouden.

Van alle ideeën is een top-5 samengesteld. Het idee dat het meeste steun kreeg van bezoekers is ‘Licht op aanvraag’. Hierbij brandt de LED straatverlichting op een gedimd niveau en gaat feller branden op het moment dat er verkeer in de straat komt. Zodra het verkeer weg is dimt de verlichting weer tot een laag niveau. HAP-fractieassistent Tim van Essen: “In Tilburg zijn hier al succesvolle proeven mee gedaan. Het vraagt eerst om een investering, maar verdient zichzelf op termijn dik terug. De gemeente kan hiermee beginnen op plaatsen waar de straatverlichting vervangen moet worden.”

Opvallend is dat er veel gereageerd is op ideeën die korte metten maken met de gemeentelijke ambities op het gebied van sport. Zo kan volgens een groot aantal inwoners het 55 miljoen euro kostende ‘Huis van de Sport’ een stuk soberder en hoeft de gemeente geen miljoenen te besteden aan het organiseren van een paar Major League Baseball wedstrijden.

Volgens enkele inwoners brandt er vaak onnodig licht op scholen en andere gemeentelijke gebouwen en een idee om op een alternatieve manier met de bestrijding van vandalisme om te gaan kreeg veel bijval. De gemeente moet juist terughoudend zijn met het herstellen van vernielingen. Alle reacties zijn te zien op de HAP-site.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie