Vijf winnaars Talens Palet wedstrijd

14 juli 2011 om 00:00 Cultuur

NIEUW-VENNEP - Constance Campagne, Marjolein van Haaften, Annelies Siezeng, Annerose Olivier en Gonny Kok zijn de vijf prijswinnaars van het het Talens Palet 2011 regio Haarlemmermeer. De eerste drie dames kregen de vakjuryprijs, de laatste twee de publieksjuryprijs.

Uit de 40 kunstwerken die bij Pier K Nieuw-Vennep werden ingeleverd en geëxposeerd gaan deze vijf winnaars door naar de landelijke finale. Hun kunstwerk komt van 1 oktober tot en met 31 december, samen met andere regiowinnaars te hangen in het Coda Museum in Apeldoorn. Bij de opening van deze tentoonstelling wordt door schrijver Tommy Wieringa de landelijke prijs uitgereikt.

Het thema van de wedstrijd was namelijk gebaseerd op een fragment uit zijn boek Caesarion.

Op 45 plaatsen in het land is een regio palet tentoonstelling geweest met in totaal 1.200 deelnemers. Honderd winnaars gaan door naar de finale in het Coda Museum in Apeldoorn.

Het Talens Palet probeert een brug te slaan tussen schrijven en beeldende kunst. In deze landelijke teken- en schilderwedstrijd was het thema een fragment uit het boek Caesarion van Tommy Wieringa.

De ingeleverde kunstwerken zijn beoordeeld op originaliteit, zeggenskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Elke deelnemer heeft een juryrapport ontvangen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie