Paalzitters mogen ook zelf aan de slag

11 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Ze mogen het minimaal drie weken volhouden: Martèl Beekhuizen, Gerard Sessink en nieuwkomer Martijn Hazebroek. Dan komen ze aardig in de buurt van het bestaande record van 556 uur dat Paula Bus (zij is al twee keer winnaar geworden van het Haarlemmermeers Kampioenschap) vorig jaar vestigde.

Martèl, Gerard en Martijn bijzonder inventief bij bedenken acties NIEUW-VENNEP - De drie paalzitters Martèl Beekhuizen, Gerard Sessink en Martijn Hazebroek zijn zondag 7 augustus om exact 18 uur officieel gestart. Maar dat betekent nog niet dat zij de komende periode alleen maar hoeven te zitten. Ze moeten ook aan de slag.

Maar het blijft niet alleen bij stilzitten waarmee de drie deelnemers geld proberen binnen te halen voor de goede doelen: Stichting Ambulance Wens, Stichting Oekraïne (transportkosten ‘Adamas huis’) en de Boshoeve (een in hoogte verstelbare keuken). Van de drie paalzitters wordt ook verwacht dat ze zelf allerlei activiteiten organiseren om nog meer geld bijeen te brengen. Eén van die activiteiten wordt een expositie van de kunstschilder Henk Veen in de Bolle Olifant en een veiling van zijn schilderijen. Overigens met dank aan paalzitter Martijn Hazebroek die initiator en horecaman Fred Scheffer op het werk van de kunstaar wees. Zij hebben samen de afspraak gemaakt dat Henk Veen tijdens deze weken zijn kunstwerken tentoon zal stellen in de Bolle Olifant aan de Venneperweg. De schilderijen kunnen gedurende de openingsuren van de Bolle Olifant bekeken worden en wel vanaf 11 augustus 20 uur. Vanaf dat tijdstip kan er per sms (06 10 35 74 92) geboden worden op de schilderijen.

Maar Martèl Beekhuizen, Gerard Sessink en Martijn Hazebroek mogen ook zelf schilderen samen met Henk Veen. Daarvoor krijgen de paalzitters op donderdag 18 augustus om 17 uur de materialen op hun paal uitgereikt en mogen ze aan de slag. Bezoekers mogen vanaf dat moment op de kunstwerken bieden. Hoe hoog de biedingen worden, dat wordt pas bekend gemaakt zodra de paalzitwedstrijd is afgelopen. Dat zal zeer waarschijnlijk op of even na 28 augustus worden. Op die dag moeten de paalzitters (als zij tenminste nog zitten) hun huisje op de paal verruilen voor een plankje van 20 bij 20cm. Die ‘verhuizing’ staat gepland voor 18 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie