‘Uitspraak Raad van State over Expo teleurstellend’

25 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN - De Raad van State heeft gesproken. Libéma en de gemeente zijn blij, maar in de ogen van Stichting Vrienden van het Floriadegebied zijn veel wezenlijke vragen nog niet beantwoord en is de gemeente nu aan zet.

Nadat het gemeentebestuur in 2008 aan Libéma toestemming had gegeven om gedurende zes jaar Expo Haarlemmermeer te mogen gebruiken voor beurzen, evenementen en congressen, stapte een aantal partijen naar de rechter. De rechtbank in Haarlem verwierp alle bezwaren waarna Stichting Vrienden van het Floriadegebied in hoger beroep ging. Ook de Raad van State, ons hoogste rechtscollege, heeft nu de bezwaren over het gebruik van het terrein verworpen.

Het doek is gevallen.Jurist Stef van der Kluit van de stichting vindt het teleurstellend dat de Raad van State op een aantal punten het beroep ongegrond heeft verklaard, maar noemt het goed dat er een eind gekomen is aan zes jaar procederen. Maar zegt hij: “Het lastige is dat er geen eind aan het geschil gemaakt is. Het is aan het gemeentebestuur nu waar te maken wat de afgelopen 15 jaar is beloofd: een natuur- en recreatiegebied. De Expo evenementenhal is dat in onze ogen niet. De gemeente heeft nog veel uit te leggen.” De gang naar het Europese Hof gaat de stichting te ver. "Een goede regeling in het nieuwe bestemmingsplan is beter."

Vanwege de deadline volgende week de reacties van de gemeente en Libéma op de uitspraak van de Raad van State.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie