Meerse groeibriljantjes maken overstap naar betaald voetbal (slot)

21 augustus 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Scouts van profclubs hebben het afgelopen seizoen hun ogen goed de kost gegeven in hun zoektocht naar talentjes. Met als resultaat dat een viertal groeibriljantjes de overstap gaat maken van de plaatselijke dorpsclub naar een Betaald Voetbal Organisatie (BVO). Voetballen en opgeleid worden bij een grote club. Voor Terry Bergisch (Volendam), Niklas Blesgraaf (Ajax), Dave Koek (ADO Den Haag) en Thijs de Rooy (Ajax) is een jongensdroom werkelijkheid geworden.

Vandaag het slot met het verhaal van Terry Bergisch.

Zwanenburger Terry Bergisch naar FC Volendam

Zou de 11-jarige Terry Bergisch ooit geselecteerd worden voor het Nederlands Elftal dan is voor hem de stap niet zo groot. De Zwanenburger gaat naar FC Volendam en die club speelt in oranje shirts.

Maar zover is het nog lang niet beseft Terry die op zijn vierde al aan motorcross deed om een jaar later de overstap naar voetballen te maken. Fusieclub VV Zwanenburg had net het levenslicht gezien toen Terry de F7 kwam versterken. Afgelopen seizoen speelde de middenvelder in de E1. Dat hij dat meer dan verdienstelijk deed heeft hij te danken aan de voetbalschool van Piet van der Kuil in IJmuiden. "Je traint daar heel veel op techniek. Ik heb er veel geleerd", weet de leerling van basisschool De Achtbaan. Nadat VV Zwanenburg hem bij de KNVB had aangemeld voor de talentenklas en hij glansrijk door alle tests was gekomen, gebeurde het. "In februari kwam er een telefoontje van FC Volendam met de vraag of ik er eens wilde komen trainen. Na een paar gespeelde wedstrijden kwam het mooie bericht dat ik mocht blijven en in de D2 ga spelen. Nadat ik ja had gezegd meldde AZ zich. De Alkmaarders waren te laat dus. Het grappige is dat we als eerste vriendschappelijk tegen AZ spelen."

Kleding passen, wegen, drie keer per week trainen, gesprekken vanwege het Persoonlijk Ontwikkelings Plan, voor Terry is een heel andere wereld opengegaan. De meeste van zijn medespelers zijn Volendammers. Zij hebben hem goed opgevangen en hij is uitstekend opgenomen in de groep. Ooit droomde hij profvoetballer te worden bij eerst Ajax en daarna bij Barcelona. In aanloop daar naar toe blijft hij voorlopig dromen onder zijn vertrouwde Ajax-dekbed.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie