Zwanenburg vergeet het verschil te maken

8 september 2011 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - “Qua resultaat is 1-1 wel gunstig, in een uitwedstrijd tegen een degradant uit de tweede klasse als promovendus uit de vierde klasse”, telde Edwin Eefting zijn zegeningen. “Maar op basis van het wedstrijdbeeld ben ik zwaar teleurgesteld. We hadden halverwege met 0-4 of 0-5 voor moeten staan. Ruben Karelse zette Zwanenburg op voorsprong na een goede actie. Daarna was Ruben nog een paar keer goed bezig maar hij zag medespelers over het hoofd of hij besloot een lob te proberen waar een knal op doel een betere optie zou zijn geweest. Ook Rick van Veen en Rick Buijs kwamen in kansrijke positie. Het was het allemaal net niet, jammer genoeg. Normaal is onze voorhoede de sterkmaker, vandaag waren middenlinie en de achterhoede goed op dreef. In de rust heb ik dat ook naar voren gehaald. Zes minuten na rust kreeg Rick van Veen op aangeven van Leroy van Maaren een goede kans, maar Rick had niet goed in de gaten hoeveel tijd hij had. Hij draaide eigenlijk de verkeerde kant op maar wist de bal toch tegen de paal te krijgen. In de tegenaanval werd een overtreding gemaakt, DCG nam de vrije trap vijftien meter te ver naar voren. Wij gingen lopen mopperen, vergaten te voetballen en daar profiteerde DCG van door 1-1 te scoren. Zo houd ik gemengde gevoelens over aan deze wedstrijd.”