DIOS laat promovendus UNO meteen zien hoe het er in de vijfde klasse toegaat

8 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - “Dramatisch, ongelofelijk, dit had ik niet verwacht”, typeerde Rik Verhage zijn gevoelens na de 1-6 thuisnederlaag in de derby tegen DIOS. “De eerste twintig minuten zetten we DIOS nog goed onder druk, maar na de 0-1 was dat voorbij. Binnen tien minuten vielen er nog drie doelpunten, de koppies gingen al heel snel hangen. De balaannames waren ondermaats, de passing was niet top, daaruit bleek dat we een heel jong team hebben. Bij dode spelmomenten werd teveel naar de bal gekeken in plaats van naar de man. Na rust kwamen we wel op 1-4 dankzij een doelpunt van Niels Lap op aangeven van Jelle Schagen maar het werd te snel 1-5. We misten duidelijk de rust achterin die Leon van Dijk normaal gesproken brengt. Maar Leon is net vader geworden van een dochter, dus hij was er niet bij vandaag.” Wim de Haart van DIOS was vanzelfsprekend veel beter te spreken over de seizoensopening. “Een goed begin. Het was niet hoogstaand, maar we sloegen op de juiste momenten toe. Ik vind dat we het laatste halfuur voor de rust bij vlagen wel goed speelden. UNO heeft een heel leuk jong team, zij zijn zelfs nog jonger dan wij. En wij hadden vandaag een goede Dennis Spreeuw die mede het verschil heeft gemaakt. Dennis scoorde de 0-1, Rick Boesveld de 0-2 en 0-3, de 0-4 was een schitterende kopbal in de eigen kruising. In de kleedkamer merkte ik tijdens de rust al dat het lastig zou worden scherp aan de tweede helft te beginnen. De sfeer was een beetje lacherig omdat het al 0-4 stond. We begonnen inderdaad niet goed aan de tweede helft, maar na de 1-4 scoorde Rick Boesveld al snel 1-5. Invaller Stefan Paauw maakte er met zijn eerste balcontact 1-6 van.”