Knappe prestatie, toch teleurstelling VVC

8 september 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Vorig seizoen sleepte VVC in de voorlaatste competitieronde een 2-2 gelijkspel uit het vuur, thuis tegen DSK. Dat punt was nodig om in de laatste ronde met een overwinning bij Geel Wit aan degradatie uit de vierde klasse te ontkomen na een uitermate moeizaam seizoen. Hoe anders luidden de verwachtingen voor VVC tegen DSK in de openingswedstrijd van de competitie 2011-2012.

"DSK was vorig seizoen een lastige tegenstander, ik denk dat zij nog ongeveer even sterk zijn. Wij zijn gegroeid en we zijn sterker geworden," stelde Rory Roubos vlak voor de aftrap vol vertrouwen. "We willen hogerop met deze groep spelers." Op het halfhoge gras van het hoofdveld meende Rory Roubos vooraf wel dat zijn team in het nadeel was. "Wij willen voetballen en op dit hoge gras wordt dat er niet gemakkelijker op." Het bewijs werd onbedoeld na ruim vijf minuten spelen geleverd door doelman Thierry Wesseling en rechter verdediger Charles Acheampong. Wesseling speelde de bal bij de opbouw te zacht in, Acheampong speelde de bal door de lucht terug in de richting van zijn doelman, DSK profiteerde en kwam zo goedkoop op 0-1.

Vijf minuten later poetste spits Jordy Holthuis dat vlekje weg door met een lob de gelijkmaker te scoren. Een mogelijkheid van Kevin van Vilsteren leverde niet al teveel gevaar op, na een vergelijkbare fout van DSK in de opbouw was Ruben Guda dicht bij de 2-1. De doelman hield met zijn voet de score in evenwicht. Een paar keer legde DSK de bal gevaarlijk achter de laatste lijn van VVC, de afstemming tussen Jordi Oudhuizen en Remco Timmerman verliep duidelijk nog niet vlekkeloos. Thierry Wesseling voorkwam erger. In de 39e minuut redde de doelman van DSK uitstekend op een diagonaal schot van Menno Martens, Kevin van Vilsteren werd op slag van rust net genoeg uit balans gebracht bij zijn doelpoging na een goede voorzet van dezelfde Menno Martens. Rust 1-1.

Kort na rust kreeg Jordi Oudhuizen zijn tweede gele kaart. De eerste waarschuwing kreeg hij nadat de scheidsrechter naliet de linkerverdediger van DSK rood te geven wegens natrappen. De concentratie was even weg bij Oudhuizen en ook hij kwam er met geel in eerste instantie goed vanaf. In de 52e minuut werd dat achterhaald toen een onschuldige handsbal een tweede gele kaart opleverde. DSK profiteerde in de 63e minuut van de numerieke meerderheid door de 1-2 goed uit te spelen.

Tien minuten later ging Troy Zwanenberg goed door over de linkerflank, zijn voorzet werd door Ruben Guda uiterst knap ingeschoten: 2-2. Thierry Wesseling redde knap op een gevaarlijk schot van DSK en Menno Martens moest zijn meerdere erkennen in de doelman van DSK die in twee instanties de 3-2 wist te voorkomen. In de extra tijd leek geknoei in de achterhoede bij VVC verkeerd af te lopen, maar de thuisploeg kwam met de schrik vrij.

Uiteindelijk duurde de tweede helft inclusief oponthoud een klein uur. Dat resulteerde in een zeer fraaie tweede treffer van Ruben Guda die op aangeven van Merijn Kuiken de bal in het dak van het doel roste. "We maakten te vaak de verkeerde keuzes" gaf Rory Roubos aan als oorzaak dat de eindstand 3-3 werd. "Met tien man toch op voorsprong komen na een 1-2 tussenstand is heel knap. Dat we het daarna heel snel weer uit handen geven, mag natuurlijk niet gebeuren. We moeten nog veel leren."

Bij de foto's: Ruben Guda scoort met de voet uiterst knap 2-2, wordt geknuffeld na de 3-2 en kopt bij 3-3 nog rakelings naast (foto's: Ron van der Steeg)