EHBO afdeling Nieuw-Vennep start nieuwe cursus EHBO aan kleine kinderen

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Ambulances kunnen snel ter plaatse zijn. Maar als echt elke seconde telt, dan zou het fantastisch zijn zodra omstanders al op verantwoorde wijze hulp kunnen bieden. Maar dan moet je wel weten hoe. Een cursus EHBO kan daarbij een goed hulpmiddel zijn, laat de voorzitter van de EHBO vereniging Nieuw-Vennep, Markus van der Vlugt, weten.

De vereniging organiseert dit seizoen weer diverse cursussen. Zo is er een EHBO basis opleiding en een cursus EHBO aan kleine kinderen. De cursussen starten medio november. De deelnemers leren wat je moet doen bij brandwonden, botbreuken en bewusteloosheid. Daarnaast komen de (behandeling van) kleine verwondingen aan bod en wordt aandacht besteed aan reanimatie en gebruik van de Automatische Externe Defibrilator. Die worden op steeds meer plaatsen opgehangen om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden bij een hartritmestoornis. “Maar dan moet je wel weten hoe die te gebruiken”, aldus de voorzitter. “Dat leer je dus bij de EHBO cursus.”

Zelf hoopt hij dat steeds meer mensen een dergelijke cursus volgen, omdat op dit moment nog maar 2 procent van de Nederlanders over een EHBO diploma beschikt. “Jammer, want er zijn bijna altijd wel omstanders in de beurt. Zodra iemand van hen een EHBO diploma heeft, kan meteen hulp geboden worden.”

De opleiding voldoet aan de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Voor meer informatie: www. ehbo-nieuwvennep.nl of Markus van der Vlugt, (0297) 53 31 08.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie