Daniël Alexander en Jayson Marc hebben eigen 'geboortebol'

22 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Kunstenaar Ruudt Peters heeft woensdagmiddag veertien zogeheten 'geboortebollen' geplaatst bij het kunstwerk in de Verzetsliedenwijk in Hoofddorp. De bollen zijn keramische bollen met op elke bol de naam van het kind dat geboren is in de wijk. Bij de veertien bollen gaat het om geboortes uit de afgelopen drie jaar.

Het kunstwerk waarin de bollen bevestigd zijn, is een 300 meter lange feloranje stalen Helix, een sierlijke omlijsting die langs de kademuur van de Cor van der Meerstraat wervelt. Deze is in 1993 officieel en feestelijk onthuld. De spiraalvormige Helix representeert de DNA-structuur, de basis waaruit alle levende organismen zijn opgebouwd.

Ruudt Peters ontwierp dit kunstwerk met in zijn hoofd de gedachte een 'groeibeeld' te creëren. Periodiek worden 'enzymen' in de vorm van keramische bollen bevestigd met de namen van de nieuwgeboren kinderen uit de wijk. Peters heeft met dit werk een bijdrage willen leveren aan de betrokkenheid van mensen bij elkaar en bij hun woonomgeving.

De plaatsing van de bollen werd gevierd met een afsluitende borrel en een taartje in de bioscoop.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie