Zwarte dag voor Zwanenburg

22 september 2011 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - "We hebben vandaag de gifbeker helemaal leeg moeten drinken", meldde Edwin Eefting onheilspellend. "Over de eerste helft kan ik redelijk kort zijn, de rust brak aan met 0-0 nadat de wedstrijd tot drie keer toe was stilgelegd wegens onweer. Er was na 33 minuten spelen bovendien zoveel regen gevallen en het doelgebied was zó nat dat de scheidsrechter en de consul van RKDES de wedstrijd wilden afgelasten."

"Maar de trainer van RKDES wilde wel graag verder, dus we hebben de wedstrijd toch weer hervat. In de zevende minuut na rust bleef een inzet van Ruben Karelse op de doellijn in een plas liggen. Wij pikten de bal weer op en na een overtreding op Rick van Veen kregen we een strafschop. De inzet van Rick van Veen werd gestopt en even later kreeg Rick Buijs rood omdat hij zou hebben nagetrapt. Door deze opeenstapeling van ongelukkige momenten waren we even de kluts kwijt en prompt scoorde RKDES ook nog eens de 1-0."

"Met tien man waren we niet eens zozeer de onderliggende partij, wel waren de betere mogelijkheden voor RKDES. Uit de snelle omschakeling verdiende RKDES een vrijs trap op de rand van het strafschopgebied. Die werd in de kruising geschoten en daarna mochten we vooral RobinPoelsma, Tim van Noord en doelman Remco van Schagen dankbaar zijn dat het bij 2-0 bleef. Een heel vervelende middag dus en ik baal nog het meest van het vooruitzicht dat ik Rick Buijs een aantal weken kwijt ben."

Bij de foto: een inzet van Ruben Karelse (tweede van rechts op de archieffoto) bleef op de doellijn in een plas liggen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie