Taalvirtuoos powercabaret van Ter Bescherming van de Jeugd in Het Oude Raadhuis

22 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In hun nieuwe cabaretprogramma maakt Ter Bescherming van de Jeugd, bestaande uit Dries Heynemanen Tim Goditiabois, op hun typerend, eigenzinnige manier meer dan ooit gebruik van hun achtergrond als psychologen. Om deze voorstelling te maken, worstelden ze zich door bergen psychologische literatuur, interviewden ze professors, therapeuten en patiënten, ze lieten zich opnemen in de psychiatrie en bezochten het orakel van de Heilige Franciscus van Assisi.

Dit alles met slechts één enkel doel: een antwoord te vinden op de vraag: 'wie zijn wij en waar is onze pianist?'Inderdaad, vroeger had Ter Bescherming van de Jeugd een pianist. Nu is hij er niet meer. Een toevalligheid, …of zit er meer achter? In ieder geval, Dries vindt het beter zo maar Tim wordt verteerd door een schuldgevoel.Ter Bescherming van de Jeugd staat met de reprise van 'California' op woensdag 28 september om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

'California' toont de driehoeksverhouding tussen de leden van een cabarettrio. Drie mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar de realisatie van hun verlangens, drie mensen die een ander pad kiezen naar dezelfde haven, drie goudzoekers op weg naar California.,,Er bestaan drie soorten mensen: neuroten, psychoten en perverten. Neuroten zijn verloren maar ze doen hun best om er toch nog iets van te maken. Psychoten waren al lang verloren en blijven door de mazen van het net van de maatschappij vallen. Perverten regeren, ze klimmen tot de bovenste sport van de maatschappelijke mesthoop en overtuigen met gemak de anderen van hun gelijk.''

De pers over Ter Bescherming van de Jeugd: "Het beste (en vrijwel enige) komische duo van deze generatie is Ter Bescherming van de Jeugd.'' (De Standaard), "Vlijmscherpe grappen, ludieke liedjes en een 'thriller' met in de hoofdrol twee mensen uit het publiek. Cabaret leeft, ook bij onze zuiderburen.'' (Weekblad Regio Oss). Ter Bescherming van de Jeugd is winnaar van cabaretcompetities als het Cabareteske Festival in Eindhoven (2007) en het Leids Cabaret Festival (2008).

Kaarten voor Ter Bescherming van de Jeugd zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, (023) 556 37 07 of via www.demeerse.com.

(foto: PUURee)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie