Pancratius (zon.) ten onder in fysiek duel

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - De jonge ploeg van Pancratius wordt dit seizoen op ontdekkingstocht gestuurd in West 2, een afdeling die bekend staat om het fysieke voetbal. ,,Je kunt als trainer de spelers waarschuwen voor de fysieke speelwijze van een tegenstander, vandaag hebben we het aan den lijve kunnen ondervinden. We begonnen nog heel redelijk en we kwamen dankzij een goed doelpunt van Danny van Ingen op voorsprong. Maar na het eerste halfuur zakten wij weg in het fysieke geweld van VELO. Kort voor rust strafte VELO een blundertje van ons af. In de eerste minuut na rust kwam VELO al op 2-1. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel een mooie aanval van hun was, die werd besloten met een voorzet en een doeltreffende kopbal. Een kwartier later werd het 3-1 en dat was een identieke goal als de tweede. Wij hebben na rust geen potten meer kunnen breken, we hadden niet het vermogen om het fysieke spel van VELO effectief te bestrijden. En als we hier wat mee doen dan kun je inderdaad spreken van een leermoment. Het eerste halfuur speelden we redelijk, niet echt goed, het laatste uur scoorden we een dikke onvoldoende'', aldus Ton Pronk.