Hockey: Heren Reigers pakken volle winst

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De heren van MHC De Reigers hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na twee nederlagen tegen ploegen met promotie-aspiraties was het zaak om tegen een modale tegenstander als IJsseloever te testen hoe het er echt voorstaat met de Hoofddorpers.

Erik Pennekamp: "In de eerste helft was er geen twijfel mogelijk. Spits Oscar Mastwijk: 'We spelen ze helemaal zoek, maar we scoren niet.' Pas aan het eind van de eerste helft wordt het via strafcorner 0-1. Rogier Schaeffers tipt de bal tegen de keeper en in de rebound pusht hij de bal in het dak van het doel.

De eerste tien minuten na rust is Reigers niet scherp en scoort IJsseloever de gelijkmaker uit een strafcorner. Even later krijgt verdediger Lars Vlietman de bal op de doellijn op zijn voet. Met een mooie redding weet Job Brenkmann de bal uit de hoek te duiken. 'Daarmee hield hij ons in de wedstrijd, en dat was cruciaal,' aldus coach Van Bruggen.

Alsof de ban gebroken is gaat Reigers beter spelen, al krijgt Schaeffers zijn tweede gele kaart van dit seizoen en moet hij vijf minuten naar de bank. Met name Oscar Mastwijk is ontketend. Een tip onder de keeper door, een schot na een voorzet vanaf de achterlijn van Maarten Kleijn en een één op één met de keeper na een geniale pass van Sjoerd Miedema werden goals. Man of the match werd Mastwijk, ondanks de drie goals niet. Keeper Job Brenkmann ging met die eer strijken."