Softbal: Softbalsters van De Vliegende Hollander (DVH) met 5-1 te sterk voor Hoofddorp Pioniers in beslissend derde duel

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ook in de derde en wat later bleek, beslissende wedstrijd om een plek in de Overgangsklasse bleken de DVH-dames met 5-1 te sterk op zaterdag 24 september voor Hoofddorp Pioniers met als gevolg dat deze laatste ploeg degradeert naar de eerste klasse.

Robert Smit: "Beide eerdere wedstrijden werden al in Hoofddorp door DVH gewonnen met 0-1 en 1-4. Hierdoor kon de geplande 'best of five' serie al na drie wedstrijden worden afgebroken. Met deze promotie bereikt DVH voor de eerste keer de op één na hoogste afdeling in het vrouwensoftbal.

Gesteund door de twee eerdere overwinningen ging DVH ook in de derde wedstrijd voortvarend van start. Kopslagvrouw Dorien Bouwman bereikte door een foute aangooi het eerste honk, werd door Tahlia Larosa een honk verder gebracht en kwam door opnieuw een veldfout op het derde honk. Drie opeenvolgende honkslagen van Shany Gitterson, Jo Blok en Sheeda Gitterson zorgden voor een prettige 2-0 voorsprong.  In de derde inning kwamen daar nog eens twee punten bij door een honkslag van Larosa, vier wijd, een velderskeus en opnieuw een veldfout: 4-0

In de vijfde inning scoorde DVH nog een vijfde punt door: vier wijd, goed honklopen en een honkslag van Jo Blok: 5-0. Pas in de zesde inning  zorgde een stevige veldfout aan DVH zijde voor het enige punt van Hoofddorp. Werpster Jolanda Blok had weinig problemen met de Hoofddorpse slagmensen: 4-2-3-3 ft, maar ook de DVH slagmensen kwamen maar moeizaam langs werpster Joosten: 6-1-6-3ft. Beste slagvrouw bij DVH werd Jo Blok (.667) en verder noteerden Larosa, Gitterson (beide zusjes) en Straal ieder:  .333"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie