Veel belangstelling voor open dag Fort bij Hoofddorp

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Ruim honderd belangstellenden hebben zich zaterdag laten rondleiden bij het Fort bij Hoofddorp. De rondleiding was een initiatief van de sportschutters vereniging Buitenveldert, de gebruiker van het fort. De SSVB stelt incidenteel hun accommodatie open voor het publiek.

De deelnemers werden rondgeleid door gidsen van de stichting MEGA (militair erfgoed groot Amsterdam) die daarmee haar doelstelling realiseert om de bekendheid van de stelling van Amsterdam te vergroten. Onder leiding van de leden van de sportschuttersvereniging konden bezoekers overigens ook nog met luchtdrukgeweren schieten.

Door het uitzonderlijk fraaie weer was ook het buitenterrein goed toegankelijk zodat minder bekende onderdelen van het fort, zoals de resten van het hefkoepel geschut te bezichtigen waren. Tevens werd er een film over de stelling vertoont en was er een kleine expositie ingericht waarin dit jaar ook de onderwaterzetting (inundatie) van een deel van Haarlemmermeer getoond werd uit de tijd van voor de stelling van Amsterdam.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie