HAP-raadslid pleit voor André Rieu en 50+-pop

23 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er zijn in Haarlemmermeer inmiddels meer dan genoeg festivals voor jongeren. Het wordt daarom hoog tijd dat er meer evenementen komen voor 50-plussers. Dat zei HAP-raadslid Betty Wensing vorige week in de gemeenteraad tijdens een debat over de actualisatie van het evenementenbeleid. Zij pleitte voor bij voorbeeld concerten met André Rieu, een soort grachtenfestivals en 50-plus-popfestivals.

De gemeenteraad toonde zich niet ontevreden over het aanbod aan evenementen in de polder, maar wat het college van burgemeester en wethouders betreft moet er de komende jaren nog één evenement bij komen met een landelijke uitstraling. Volgens B en W voldoen op dit moment alleen het festival MeerJazz, het Concours Hippique en Mystery Land daaraan.

Fractievoorzitter Rinus Beusenberg van SRH deed een verzoek om Mystery Land uit te breiden met een afterparty op zondag. Volgens hem is daar grote behoefte aan, is organisator ID & T enthousiast en kan het de gemeente drie ton extra opleveren. De andere fracties stonden niet direct te springen. Volgens hen moet er bovendien pas over een vergunning worden geoordeeld als de organisator zelf met een verzoek komt.

CDA en Forza! noemden het onterecht dat een groot deel van de beschikbare gemeentelijke subsidie wordt opgeslokt door MeerJazz. Volgens CDA-raadslid Ed Koster komt door de bedragen die veel artiesten op dit festival durven te vragen. "De gemeente is er natuurlijk niet voor om de zakken van artiesten te spekken." Evenals Yvonne Butter van Forza! pleitte CDA'er Koster voor een meer evenwichtige verdeling van het subsidiegeld.

Wethouder Arthur van Dijk vond de uitgave voor MeerJazz echter verantwoord. Volgens hem is het festival onderscheidend en bij uitstek een evenement dat Haarlemmermeer op de kaart heeft gezet. De wethouder zei verder dat het nog niet mogelijk is de kosten van hulpdiensten op organisatoren van evenementen te verhalen. Daarvoor moet eerst de wet worden gewijzigd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie