Atletiek: Zilveren Kruis start trainingsprogramma Fitter bij Bruggenloop

27 september 2011 om 00:00 Nieuws

LISSERBROEK - Zilveren Kruis Achmea start donderdag 6 oktober de eerste trainingen voor de Bruggenloop Rotterdam van 11 december. Het programma heet Fitter en bestaat onder meer uit zes trainingen voor de Bruggenloop. Dit alles onder leiding van negenvoudig oud-Nederlands kampioen hardlopen Marko Koers. Deelnemers aan de Bruggenloop kunnen zich aanmelden op www.fitter.nl.

Fittertrainingen Rotterdam

Donderdag 6 oktober; donderdag 13 oktober; donderdag 27 oktober; donderdag 3 november; donderdag 17 november en

donderdag 1 december. Er wordt getraind in het Kralingse Bos in twee groepen met wisselende niveaus en tijden (een groep van 18 tot 19.15 uur; de andere groep van 19.30 tot 20.45 uur). Verzamelplek is Sportvereniging Victoria, Kralingseweg 226. Zorg dat u reeds bent omgekleed; er zijn geen kleedkamer faciliteiten.

Fitter is een initiatief van Zilveren Kruis Achmea met als doel samenwerken aan een gezonde levensstijl. Via www.fitter.nl, kan men anderen in de eigen omgeving voortdurend laten weten waar, hoe vaak, met wie en welk resultaat men beweegt. Men kan zijn/haar ideale trainingsschema bijhouden en adviezen van experts raadplegen. Maar ook andere fitteraars zoeken, elkaar steunen en motiveren. Want fitter worden, doe je vooral samen!

Marko Koers: 'Hardlopen helpt om fit te zijn en te blijven. De Bruggenloop inspireert mensen om in beweging te komen. Met Fitter bereiden we de lopers optimaal voor: met een professionele coach, met een goed trainingsschema. Samen trainen met anderen. Lekker dicht bij huis. Zo wordt hardlopen nog leuker!'

Kijk voor meer info op www.fitter.nl.

De Bruggenloop

De deelnemers passeren onder meer de Erasmusbrug, Nieuwe Leuvebrug, Boerengatbrug en Van Brienenoordbrug. De start is om 15.30 uur. Niet lang daarna treedt de schemering in. De zesduizend lopers krijgen daarom een pluslampje van Zilveren Kruis Achmea mee waardoor ze als een lint van lichtjes door de stad zullen trekken.

De afgelopen twee jaar stond de Bruggenloop later in december gepland, maar kon het evenement-in-kerstsfeer niet doorgaan vanwege extreme winterse omstandigheden. Dit jaar is het maximum aantal deelnemers gesteld op zesduizend. De inschrijving sluit op 6 december of op het moment dat het zesduizendste startnummer is verkocht. Wie deze feeërieke loopbelevenis niet wil missen, doet er goed aan zich snel in te schrijven.

De Zilveren Kruis Bruggenloop Rotterdam heeft als goed doel Doe een Wens Stichting Nederland. Deze stichting vervult wensen van jongeren met een levensbedreigende ziekte. Voor meer informatie: www.bruggenloop.nl

Noot aan de redactie:

Namens Zilveren Kruis Achmea

Natasja Mazereeuw, adviseur sponsoring en relatiemarketing

06 57 55 25 11

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie