Esther Linssen zingt Strauss, Bizet en Brel in Het Oude Raadhuis

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de oneoperawoman show 'Was Lijn' giet zangeres Esther Linssen het klassieke lied in een toegankelijkere vorm. 'Was Lijn' is een klassiek kleinkunstprogramma, waarin operaliederen en teksten samen een verhaal vormen. Het is opgebouwd vanuit de kleinkunsttraditie: persoonlijk en confronterend, met een lichte toon die tegelijk de zwaarte niet schuwt. Het klassieke lied wordt hiermee terug gebracht in haar oorspronkelijke kracht: die van de vertelling. 'Was Lijn' is te zien in Het Oude Raadhuis op zondag 13 november om 12 uur.

De voorstelling gaat over een vrouw van 44, inwendig strijdend met moederschap, carrière, huwelijkse verwachtingen, verantwoordelijkheden en de zorgen die daarbij horen. De Was aan de Lijn staat hier symbool voor. Eshter Linssen houdt van de was. De was houdt nederig en aards. De was is er ook altijd en steeds weer, ook en zelfs in tijden van de grootste rampspoed.

Door "was" en "lijn" te scheiden is er ook de symbolische lijn tussen het verleden en het heden. Gevangen in haar leven vraagt de vrouw zich af of ze wel de juiste keuzes heeft gemaakt. In haar leeft een diep verlangen naar meer, naar schoonheid, verdieping en vrijheid. De klassiek muziek krijgt een extra dimensie als er een schakel met het persoonlijke wordt gemaakt en de emotie wordt op haar beurt, op een bijzonder manier versterkt door deze muziek.

Met teksten en liederen van onder anderen Strauss, Bizet en Brel. Regie: Ruut Weissman, piano: Peter Nilsson.

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie