Squash: Nederlanders sneuvelen in middagsessie kwalificatietoernooi World Open Squash 2011

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In het middagprogramma van de eerste ronde van het heren kwalificatietoernooi van de World Open Squash 2011 in Rotterdam is geen van de Nederlanders er in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Bij zeven van de 16 wedstrijden die bij Victoria Squash in Rotterdam zijn gespeeld kwam een landgenoot in actie.

Geert Dijkstra: "Routinier Lucas Buit, inmiddels 44 jaar, maakte voor het eerst sinds 15 jaar zijn opwachting bij een World Open. De 3-0 nederlaag (9-11, 8-11 en 8-11) tegen Dick Lau uit Hong Kong vormt geen representatieve afspiegeling van het krachtsverschil. Buit kon in elk van de drie games zijn veel jongere opponent tot aan het eind bijbenen. Bij 9-9 in de eerste game viel een dubieuze arbitraire beslissing in zijn nadeel uit, waarna de game verloren ging en een verrassing uitbleef.

Ook Piedro Schweertman maakte het zijn Australische opponent lastig. Onnodige fouten in de cruciale fase van de games, bezorgden hem uiteindelijk na een klein uur spelen een 1-3 nederlaag (9-11, 12-10, 6-11 en 8-11). Het dichtst bij een overwinning was de in Rotterdam woonachtige, in Engeland geboren Stephen Cooke, die voor eigen publiek zich pas na vijf games gewonnen gaf (10-12, 11-3, 11-8, 4-11 en 11-7) tegen de 23-jarige Duitser Jens Schoor.

De jonge talenten Michael Ernst, Sander van Tour waren, net als Gabor Marges, binnen een half uur klaar met hun 1e ronde wedstrijd.

Frank Hartkoren, Guido Ploem en Bart Ravelli

In het avondprogramma komen voor Nederland nog Thomas de Paauw, Tom Lucas, Rick Penders, Guido Ploem, Roshan Bharos, Sebastiaan Weenink, Frank Hartkoren en Bart Ravelli in actie. Marc ter Sluis heeft zich vanwege een blessure af moeten melden. De avondsessie begint om 17 uur."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie