Zaalhandbal: Vido in eigen Purmerendse thuishaven te sterk voor Lotus

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op zaterdagavond 29 oktober moesten de dames van Lotus aantreden tegen Vido. Van te voren was duidelijk dat dit een zware wedstrijd zou worden.

Gert Leen: "In het begin van de wedstrijd werd dit meteen duidelijk. Waar Vido redelijk makkelijk tot scoren kon komen, hadden wij daar nog teveel moeite mee. Er werden door Lotus zeker een paar mooie ballen gescoord, maar te weinig. In de verdediging had Lotus de eerste helft vooral moeite met de cirkelspeelster. Deze kon te vaak worden aangespeeld en scoren. De ruststand was 15-6.

In de rust werd een eerder gespeelde wedstrijd tegen Vido nog even naar boven gehaald. We hadden tegen hen namelijk wel eens eerder zo'n grote achterstand na de rust weggewerkt. Met goede moed begonnen we dus aan de tweede helft. Deze was duidelijk beter dan de eerste. Er werd beter verdedigd, waardoor onder andere de cirkelspeelster nauwelijks meer aan bod kwam. Ook in de aanval ging Lotus beter spelen.

We creëerden goede kansen, maar waren niet trefzeker genoeg. Onder andere door het missen van deze opgelegde kansen, hebben we de achterstand in de tweede helft niet kunnen verkleinen. De eindstand was 24-13. De doelpunten van Lotus werden gemaakt door: Joyce van der Voort (4), Sanne Leen (4), Elaine van Wooning (2) en Maaike Wesseling, Tessa van Wooning en Ilse Vrijbloed ieder 1."