Voorstelling over hartstochtelijke liefde via internet in De Meerse

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Loes Haverkort en Waldemar Torenstra spelen Emmi en Leo, die bij toeval met elkaar in contact komen via e-mail. Ze worden onstuitbaar digitaal verliefd, maar dan? Willen ze de ander ontmoeten, zien, horen, ruiken, of juist niet? Is fantasie niet veel aantrekkelijker (en veiliger) dan de werkelijkheid? Leo zit nog middenin de verwerking van een stukgelopen relatie en wat betekent een eventuele ontmoeting voor het gelukkige huwelijk van Emmi?

De Oostenrijkse journalist Daniel Glattauer schreef met 'Emmi@Leo' ('Gut gegen Nordwind') een onweerstaanbaar liefdesverhaal met veel humor. Na eerdere toneelbewerkingen in het buitenland is deze voorstelling nu te zien in de Nederlandse theaters. Inmiddels is bekend geworden dat de voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. 'Emmi@Leo' is op donderdag 15 december om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Het boek werd in het Duitse taalgebied een enorme bestseller en is inmiddels in 23 talen vertaald. Ook de eerste toneelversies in Wenen en Berlijn werden een hit met jubelende kritieken. Inmiddels is in München de 30e toneelproductie ervan in première gegaan.

De Stentor over de voorstelling met Waldemar en Loes: "Flitsend lopen de teksten als echte dialogen in elkaar over, buitelen soms over elkaar heen en krijgen een verpletterende emotionele lading. Er is geen sprake van enig oog- en lijfelijk contact toch spat de liefde en genegenheid van het podium. Emmi@Leo is een overrompelend gespeelde komedie met een rauw randje.'' (Stentor).De regie is in handen van Will van Krakelingen en Wannie de Wijn.

www.demeerse.com .

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie