Wethouder Bezuijen gaat praten met Chipshol

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening gaat binnenkort praten met directeur Peter Poot van gebiedsontwikkelaar Chipshol. Hij zei dat donderdag in de gemeenteraad.

Aanleiding voor het overleg is de boosheid bij Chipshol dat de gemeente niet zou meewerken aan de ontwikkeling van twee bedrijfsterreinen (Groenenberg-terrein en Pruissen-II-terrein) van de ontwikkelaar, terwijl dat in 2007 wel is afgesproken. Poot uitte zijn frustratie daarover eerder deze maand tijdens een hoorzitting van de gemeenteraad over het bestemmingsplan Schiphol.

Bezuijen reageerde vorige week in de gemeenteraad op de kritiek. Die reactie heeft kennelijk weinig indruk gemaakt op Chipshol, want directeur Poot stuurde afgelopen week een e-mail naar de gemeente met de mededeling dat hij Haarlemmermeer financieel aansprakelijk stelt voor het niet ontwikkelen van de twee genoemde gebieden. De schade kan oplopen tot honderden miljoenen euro's, zo heeft Chipshol berekend.

Naar aanleiding van die mail heeft Bezuijen donderdag met Chipshol gebeld. De wethouder wilde tijdens de raadsvergadering niets zeggen over de inhoud van dat gesprek, maar hij zei wel dat het standpunt van de gebiedsontwikkelaar over de bewuste terreinen niet juist is.

Chipshol verwijt Haarlemmermeer ook dat ze geen afstand neemt van het standpunt van de rijksoverheid om grond voor de aanleg van een parallelle Kaagbaan te reserveren. Wethouder Bezuijen zei eerder daarover in de gemeenteraad dat de gemeente nog onderzoekt welke koers er het beste kan worden gevaren in deze discussie, maar hij verwacht ook dat het Rijk met een verplichte aanwijzing komt als de gemeente planologisch geen rekening houdt met een tweede Kaagbaan.

Gezien het meningsverschil met Chipshol stemde Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) donderdagavond als enige fractie tegen het bestemmingsplan Schiphol.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie