Karate: Dubbel goud voor de Vennepse broer en zus Wold op NK karate 2011

30 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 26 november werd in sporthal Oosterpoort in Zoetermeer door de KBN het Nederlands kampioenschap karate onder de 21 jaar gehouden.

Bert Wold: ,,Voor Donovan en Sherilyn Wold was dit NK om verschillende redenen een behoorlijk spannend toernooi. Spannend voor Donovan omdat het voor hem een meetmoment is om zich te kwalificeren voor het aankomende Europese kampioenschap dat in februari in Azerbaijan gehouden wordt.

Na in de voorrondes op een, voor Donovan kenmerkende, koele zakelijke manier met zijn tegenstanders afgerekend te hebben, moest de finale uitgeknokt worden met zijn clubmaatje Maico Zegstroo uit Badhoevedorp. De finale werd na een sportieve strijd met 3-0 in Donovan's voordeel beslist. Voor Donovan het goud en een zeer verdiende zilveren plak voor Maico. Voor Donovan kan het na deze nationale titel bijna niet meer missen dat hij geselecteerd zal worden voor het EK, we wachten het af.

Sherilyn Wold

Ook voor Sherilyn was het spannend, want ook zij moest haar nationale titel trachten te prolongeren en dat geeft altijd extra spanning. Sherilyn moest na de voorrondes succesvol te hebben afgerond, de finale uitknokken met oude bekende concurrent Laury Vogelzang van sportschool Unity 99 uit Rotterdam.

Sherilyn begon de wedstrijd met gemengde gevoelens in verband met blessureleed. Echter, door een goede voorbereiding op tactiek tijdens de trainingen van René Oerlemans (hoofdtrainer Kenamju in Haarlem) en coaching van broer Donovan, wist zij de finale met een prachtige 3-1 winst af te sluiten.

Ook dit jaar hebben beiden vele prijzen op nationale en internationale toernooien gewonnen, maar is het afsluiten van het jaar met een nationale titel natuurlijk fantastisch.''

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie