‘Stalling in lege kassen oneerlijke concurrentie’

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Haarlemmermeerse politiek moet zich nog eens goed achter de oren krabben voordat ze toestaat dat er caravanstallingen in leegstaande kassencomplexen en boerenschuren worden gevestigd. Dat zei ondernemer Klaas Zeevaarder uit Vijfhuizen vorige week als inspreker tegen de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders buigt zich op dit moment over de evaluatie van het caravanstallingsbeleid. Eigenaren van kassen en andere agrarische gebouwen deden in oktober een beroep op de gemeenteraad om het stallen van caravans in hun complexen toe te staan. Mocht dat niet gebeuren, dan dreigen meerdere ondernemers en hun gezinnen brodeloos te worden, zo is de vrees.

De gemeenteraad besloot geen knopen door te hakken, maar eerst de evaluatie van het bestaande beleid af te wachten. Tijdens de discussie in de gemeenteraad sprak wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening over een anonieme brief van een ondernemer, die stelde dat agrariërs die caravans in hun lege kassen stallen oneerlijke concurrentie bedrijven.

Ondernemer Zeevaarder hechtte er vorige week aan dat hij niet de schrijver is van die brief. Hij nam er afstand van. “Ik wil er op geen enkele wijze mee in verband worden gebracht. Ik ben een open boek en geef mijn mening dan ook liever met afzender.”

Voordat de gemeenteraad spijkers met koppen gaat slaan over het onderwerp, wilde de Vijfhuizenaar, die al jaren een grote caravanstalling heeft op industrieterrein De Liede, graag een ander geluid laten horen. Volgens hem kunnen eigenaren van leegstaande agrarische complexen tegen veel lager kosten caravans stallen dan zijn bedrijf.

Zeevaarder wees erop dat de concurrentie van de ‘agrarische stallingen’ inmiddels goed te merken is. Zijn bedrijf heeft op dit moment 75 meer lege plekken dan in voorgaande jaren. Volgens hem komt dat doordat zijn ‘concullega’s’ lagere tarieven kunnen bieden. Zeevaarder zei te hopen dat er alleen enkele schrijnende gevallen worden gelegaliseerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie