Ike

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

Zeven Badhoevedorpse (Kerst) sterren !

Op 25 december a.s., eerste Kerstdag, kan men 's middags om 17.30 uur op Nederland 3 genieten van de ,,Magic Circus Show 2011''.

Gedurende anderhalf uur treden 70 zeer getalenteerde artiesten op uit Rusland, Frankrijk, België, Portugal, Zwitserland, de Oekraïne maar ook uit Nederland! De opnames voor deze Show vonden eind november plaats in Genève, Zwitserland. Uit elk land werd een drietal acts ingezonden van hoog niveau.

Nederland werd vertegenwoordigd door een illusionist : Niek Takens, uit Den Haag, met zijn lieftallige assistente Ilayda. Maar ook door zeven artiesten van Jeugdcircus Acrobatico uit Badhoevedorp: Ailleen Boland trad op met een prachtige Draad act met haar asistent: Timur, en Hannah van Houten, Lieke de Zwart, Janine Pol, Emma van Zanten, Jonne Schreuder en Rosalie Moerkerk toonden een spannend nummer met een op grote ballen balancerende Draak.

Leuk om te weten:

In deze bijzondere en ontroerende Circusshow is de oudste artiest 14 , en de jongste is vijf jaar oud….Alle kinderen verbleven samen een week lang in een hotel in Genève, en gaven vier Shows in totaal. Een heel bijzondere ervaring voor alle deelnemers!

Hoe komen zeven Badhoevedorpse artiesten terecht in een Internationale Circusshow?

Het verhaal gaat terug naar zaterdagavond 2 april:

Jeugdcircus Acrobatico treedt dan op in Theater de Meerse in Hoofddorp, met de Jubileumshow ,,Oscarion'': Acrobatico viert in dit jaar, 2011 , namelijk zijn 25jarig bestaan. Het is een zeer bijzondere avond want niet alleen is het een prachtige Voorstelling door 35 getalenteerde artiesten tussen de 6 en de 24 jaar, maar er gebeurt nog veel meer: de vrijwilligers die dit Jeugdcircus met zoveel verve draaiende houden, worden na afloop op het toneel met een oorkonde geëerd door Wethouder Steffe Bak.

En de voorzitter wordt een lintje opgespeld door Wethouder Arthur van Dijk, maar in de zaal zitten die avond , behalve theater-icoon Henk van der Meijden óók nog Beschermvrouwe Pammy Boltini, Kitty Haagen, dircteur van Circus Fantasia, en Angeliqe de Vries van de Tros. En het zijn deze dames die na afloop contact zoeken met Acrobatico om te vragen of de artiesten van de koorddans-act en van de Dansende Draak mee willen doen met Magic Circus….

Spannend! Maar natuurlijk, want dat is wat artiesten willen, optreden! Dus wordt er vanaf dat moment hard getraind om de act nog verder te vervolmaken, 3 tot vier maal per week komen artiesten en trainers: Jasper, Anneclaire en Luitgard bij elkaar. En ook de kleding wordt tot in de puntjes verzorgd door Elly!

Op 19 november staat de vrachtwagen van de Tros dan voor de deur van het Dorpshuis in Badhoevedorp, waar Acrobatico zijn ,,thuis ,,heeft, en worden alle materialen: de draadconstructie, de 4 ballen, de matten en natuurlijk alle kostuums, netjes ingeladen. En op maandag 21 november nemen de zeven artiesten en de coaches Jasper, Anneclaire en Ike op Schiphol afscheid van de uitzwaaiende ouders. Op naar Genève! Voor twee van de artiesten is het ook nog eens de eerste keer in een vliegtuig…

De Tros zorgde een week lang op voortreffelijke wijze voor de accommodatie, het vervoer en het welzijn van de Nederlandse groep, waartoe ook Illusionist Niek uit Den Haag behoorde. Alle deelnemers worden in een prachtig trainingspak gestoken, zwart met in goud en rood: DUTCH DELEGATION MAGIC CIRCUS 2011 , hetgeen natuurlijk op reis al veel bekijks trok.

In het hotel maakte de ,,Dutch Delegation ,, kennis met de 60 overige artiesten uit Europa, er werd gezamenlijk gegeten, een dag lang een uitstap gemaakt en er werd ook samen gebowld. En zèlfs Sinterklaas werd niet vergeten: Chef dÉquipe Angelique zorgde ervoor dat Zwarte Piet langs kwam op haar hotelkamer, nadat de hele groep, midden op de gang in het Hotel in Genève, sinterklaasliedjes had gezongen…

Ook werd er door iedereen een bezoek gebracht aan de studio's van de Zwitserse Televisie, die alle opnames verzorgde, welke alle deelnemende landen deze maand gaan uitzenden. (Op Ketnet, België, is er al elke middag om 17.45 uur iets te zien van de voorbereidingen, en op 20 december zijn ook de Acrobatico artiesten in beeld!)

Maar natuurlijk werd er ook serieus geoefend met alle artiesten, Openings- en Sluitingsact, maar echt ernst werd het op vrijdag 25 november: toen werden de eerste twee shows gegeven, en op zaterdag nog eens twee. De prachtige tent zat bomvol! En ook alle ouders waren voor de laatste avondvoorstelling naar Genève gekomen…

Na de laatste voorstelling die zaterdag avond konden artiesten, coaches, de organisatie en de ouders deelnemen aan het Galadiner in de reusachtige tent. Voor de artiesten werd de piste omgetoverd in een fantastische Discoparty!

Met pijn in het hart, moe, maar zéér gelukkig en trots op de geweldige prestatie, stapte de hele groep op zondag 27 november weer in het vliegtuig. En op Schiphol wachtte hen de laatste verrassing: daar werden ze verwelkomd door de andere Acrobaticoleden, met spandoek!! Een prachtige afsluiting van dit avontuur dat niet snel zal worden vergeten, en dat we met zijn allen nog eens zullen herbeleven op eerste Kerstdag, wanneer de Show te zien zal zijn op Televisie…

NB

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ike Struben, 06 - 22981532

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie