Zaalkorfbal: Nuttige overwinning voor Van Groningen/KIOS in SportPlaza De Estafette

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Van Groningen/KIOS behaalde zaterdagavond 17 december een zeer duidelijke en belangrijke overwinning, mede gezien de overige uitslagen. Tegenstander Thor uit Rotterdam werd met een kansloze 17-7 nederlaag naar huis gestuurd.

Henny Kool: "Binnen 5 minuten stond KIOS op 4-1 via Perry Kool (2), Lilian Heemstra en Robin Hulsbos. Toen viel het even stil en dat gaf het toch wel zwakke Thor de kans om naar 4-3 terug te komen, maar een benutte strafworp door Aad Witteman zette de Vennepers weer op de goede weg en die leidde naar een 9-4 voorsprong bij de rust.

Direct na rust schoot Robin Hulsbos uit een vrije worp, perfect aangegeven door Shelley Kool, zijn team naar 10-4 en dat was de aanloop naar de uiteindelijke 17-7. Die vrije worp van Hulsbos en Kool leverde dit keer vier doelpunten op, dus KIOS heeft weer een geducht wapen in de ploeg.

Aad Witteman speelde een zeer sterke partij, goed in de rebound en ook nog zes keer scorend ( 3 afstandschoten en 3 benutte strafworpen van Remco Wullems). Als die Wullems toch eens een dodelijk schot krijgt, dan is de sky the limit. Het totaal van Robin Hulsbos loog er ook niet om met eveneens zes treffers. Overige treffers: Perry Kool 3, Lilian Heemstra en Jeanne Aalberts.

Op zaterdag 7 januari wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen GKV.

Uitslagen: NIO - GKV 17-14 en ADO - DVS 18 - 16.

Stand in klasse 3J: 1. Olympia 5-10; 2. DVS 6-10; 3. Achilles 5-8; 4. Van Groningen/KIOS 6-4; 5. GKV 6-4; 6. NIO 6-4; 7. ADO 6-4 en 8. Thor 6-2."