Zaalhandbal: HVN pakt de winst met een sterke eerste helft en een zwakke tweede helft tegen Vido

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Zondag 18 december speelde HVN tegen Vido uit Purmerend, die op dit moment de voorlaatste plaats in de poule bezet. HVN wist echter dat zij deze tegenstander niet moest onderschatten, aangezien deze ploeg heel wisselend kan spelen.

Alexandra Buitenhuis: "HVN begon de wedstrijd dan ook meteen slecht met een tegendoelpunt. HVN pakte hierna echter meteen de wedstrijd op en kon na het eerste tegendoelpunt, naar hartelust zich uitleven in het scoren, waarbij de teller bij het rustsignaal een 7-1 tussenstand te zien gaf.

In de tweede helft dacht HVN vervolgens te makkelijk over de overwinning en liet zij totaal niet meer het spel zien, dat de ploeg vóór de rust had laten zien. Veel balverlies, het missen van twee penalty's en het te snel willen afronden richting het Vido-doel, zorgde ervoor dat HVN bijna in het geheel niet meer aan scoren toekwam en Vido langzaamaan dichterbij kroop.

Door knap keeperswerk van HVN en het missen van een penalty door Vido bleef de inhaalslag van de bezoekende ploeg beperkt en won HVN deze thuiswedstrijd met 8-4. De volgende wedstrijd van dit seizoen vindt plaats op zondag 8 januari."