'Kantoren omvormen tot starterswoningen blijft moeilijk’

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Afgelopen zaterdag bracht de fractie van de PvdA, samen met hun collega’s uit Haarlem, een werkbezoek aan het appartementencomplex HQ in Hoofddorp. Verwelius, eigenaar van het pand, heeft een aantal jaren geleden besloten het voormalige belastingkantoor tegenover het NS-station om te vormen tot een wooncomplex voor starters. Dit bezoek leerde de beide fracties dat dergelijke transformaties niet voor elk kantoorgebouw mogelijk is.

De fracties werden rondgeleid door Marc van Veldhuizen, die als technisch adjunct-directeur van Verwelius verantwoordelijk was voor deze transformatie. Belangrijk in dit proces is dat het kantoorpand op een goede locatie ligt en bovendien geschikt te maken is voor wonen. Het appartementencomplex HQ voldeed aan beide criteria: tegenover het NS-station Hoofddorp is het een geschikte locatie voor jonge starters.

Het eerste appartementencomplex is geheel verkocht, maar in het tweede staan, door de uitgebroken crisis, nog diverse appartementen leeg. De PvdA vindt dat actiever moet worden gezocht naar nieuwe bestemmingen voor oude kantoorgebouwen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie