Rumoer in de raad over bezuinigen

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De raadsleden Nicole Mulder (GroenLinks) en Michel van Dijk (Forza! Haarlemmermeer) bespreken de actualiteit van de dag. Deze week staat het thema bezuinigen centraal.

Beste Michel,

We zitten al weer bij het Kerstreces. Terugkijken op 2011 en dat in 200 woorden, dat is een uitdaging! Kort en goed dan maar. Een hoogtepunt vond ik dat de raad toch even scherp was op het beschermen van het weinige Werelderfgoed dat Nederland rijk is en waarvan een flink stuk in Haarlemmermeer ligt: de Geniedijk van de Stelling van Amsterdam.

De ontwikkeling van het bedrijventerrein aan de Oostzijde van station Hoofddorp moet wel met respect voor onze monumenten gebeuren! Maar het lijkt goed te komen. Voor GroenLinks was het ook een hoogtepunt dat we de gemeente er toe hebben gebracht de verkeersknelpunten bij winkelcentrum ’t Paradijs zo snel mogelijk op te lossen.

Een dieptepunt vond ik de aanpassing of liever gezegd de verdwijning van het fietspad op de IJweg, maar eigenlijk had de raad daar ook niets meer over te zeggen. Als raad hebben we de begroting voor 2012 al lang vastgesteld, maar het kan allemaal best nog spannend worden als we gaan vooruitkijken naar het komende jaar, met al die vanuit de regering aangekondigde extra bezuinigingen.

Met vriendelijke groet,

Nicole

Beste Nicole,

Ik ben gelukkig niet zo negatief gestemd als jij over het volgend jaar. Iedereen is druk bezig om nog efficiënter te gaan werken en bij iedereen bestaat wel het besef dat de broekriem wat strakker moet. Dat kan soms wat pijn doen. Daar waar het kan zullen we wel ons best moeten doen om de pijn wat te verzachten.

We zien verder dat we vanuit Den Haag nog steeds niet gekort worden en de prognose voor volgend jaar vind ik gematigd positief. Zorgen heb ik wel over de kortingen op de decentralisaties van de Jeugdzorg, AWBZ en de onderkant van de arbeidsmarkt, maar dat duurt nog wel even voordat we daar mee te maken krijgen.

Ik ben niet echt de man voor het terugblikken maar kijk liever vooruit. Alhoewel ik het niet na kan laten om het verwerpen van de Forza!-motie om de winkels op zondag open te laten zijn door o.a. de VVD en D66 wel als een politiek dieptepunt te zien. Ik wens in ieder geval alle lezers van deze krant een zalig kerstfeest en een gelukkig 2012.

Met vriendelijke groet,

Michel

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie