'De Notenkraker', dé familievoorstelling van de wintermaanden

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Traditiegetrouw is het in de donkere wintermaanden weer tijd voor klassiek-romantisch ballet. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan vertolkt de familievoorstelling 'De Notenkraker' op bijzondere wijze.

Het verhaal speelt zich af op kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara krijgt als kerstcadeau een notenkraker die haar peetvader, de poppenmaker voor haar heeft gemaakt. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld.

'De Notenkraker' voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een strijd op leven en dood tegen de valse Muizenkoning. Met schaatsers op het toneel en levensgrote mechanische muizen; een oneindig groeiende kerstboom en solisten die op alle grote podia van de wereld dansen.

Met betoverende belichting en honderden prachtige kostuums, wonderbaarlijke gedaanteverwisselingen en oogverblindende decors wordt jong en oud meegenomen op een wonderlijk avontuur.Kortom, een familievoorstelling om niet te missen. 'De Notenkraker' is op donderdag 19 januari om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Het gezelschap uit Kazan komt ook dit jaar weer naar ons land met het beroemde ballet vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans, de Bloemenwals en tientallen adembenemende solo's. De legendarische choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov komt tot leven op de fabuleuze, herkenbare muziek van Tsjaikovski, die zelfs door Disney werd gebruikt in zijn tekenfilms.

,,Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan beschikt over een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn'', genoot De Telegraaf. Eerder heeft het balletgezelschap in De Meerse volle zalen getrokken met 'Het Zwanenmeer' en 'Sleeping Beauty'.

De Meerse grote zaal

Vrijdag 19 januari, 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie