Sirius Saxophone Quartet met 'Sirius Time Machine'

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zingen, fluisteren, brommen, neuriën, het kan allemaal op de saxofoon. Warmemelodielijnen, virtuoze loopjes, onverwachte wendingen,de mogelijkheden zijn bijkans onuitputtelijk en in deze veelzijdigheid hebben de leden van het Sirius Saxophone Quartet elkaar gevonden. Vrijdag 20 januari in De Meerse.

Op hun repertoire staan zowel klassieke werken als compleet nieuw werk, voor 'Sirius Time Machine' geschreven door Rob Goorhuis, dat in Hoofddorp zijn wereldpremière zal beleven! Rob Goorhuis (componist van de muziek voor de Nationale Dodenherdenking) schreef 'Het Miniature Quartet' als een 'Wedding Present'. Daarbij waren voor hem de vier elementen leidend, die voor de bruid bij een geslaagde bruiloft belangrijk zijn: something old, something new, something borrowed, something blue.

Hierin ligt de uitdaging voor het Sirius Quartet om elke keer weer de saxofoon opnieuw te ontdekken, de vele gezichten van het instrument te laten zien en op die manier elk concert opnieuw tot een verrassende en bijzondere ervaring te maken. Het Sirius Saxophone Quartet is te zien in de kleine zaal.

De samenstelling van het kwartet is bijzonder vanwege de nogal uiteenlopende leeftijden. Op deze manier combineert ze veel ervaring met jeugdig enthousiasme. Het kwartet bestaat uit:Kim Hoogvliet (sopraansaxofoon), Bert Haan (altsaxofoon), Gert Verrydt (tenorsaxofoon) en Boris Jansen (baritonsaxofoon).

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 20 januari, 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie