Inschrijven voor WK snert en WK stamppot 2012

25 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP/GRONINGEN - Het evenementenbureau Snert en Stamppot Evenementen organiseert opnieuw het WK snertkoken en het WK Stamppotkoken. Beide evenementen vinden plaats op vrijdag 17 februari in Groningen. De belangstelling voor de 18e editie van het WK Snertkoken en het 11e WK Hollandse Stamppot is groot, aldus Auke van der Velde, directeur van het evenementenbureau.

Beide kampioenschappen worden aan het begin van het Jaar van het Immaterieel Erfgoed gehouden. Immaterieel erfgoed bestaat uit tradities die generatie op generatie worden doorgegeven, en die niet verloren mogen gaan.

"We zijn uiteraard blij, maar vooral trots dat we een bijdrage kunnen leveren aan het instant houden van een eeuwenoude traditie", aldus Auke van der Velde. "Erwtensoep, oftewel snert, heeft een lange traditie. Immers de kleine groentetuin rondom je huis leverde aan het einde van de oogsttijd nog wel wat restjes op zoals een aardappel, prei, knol, wortel. Die werden samen met de restjes van het slachten van een varken in de pan gegooid. Samen met spliterwten kon je dan heel goedkoop een maaltijd gereed maken."

Beide WK's worden gehouden in het Noorderpoortcollege sector Horeca in de Euroborg te Groningen.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier dat terug te vinden is via www.snertenstamppotevenementen.nl of via een mail naar info@snertenstamppotevenementen.nl.

De deelnemers strijden op vrijdag 17 februari 2012 om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel. Aan de beste amateur kok snertkoken wordt een speciale beker uitgereikt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie