Zondagmiddagpodium met Joodse verhalen en muziek in Burgerveen

5 januari 2012 om 00:00 Nieuws

BURGERVEEN - Het Zondagmiddagpodium komt op 8 januari om 14 uur met de eerste voorstelling in het nieuwe jaar en het programma 'Toen Schlemiel naar Warschau ging…'. Verteller is Walter Roozendaal en trio Di Grine Medine zorgt voor de muziek in dorpshuis Marijke, Oude Venneperweg 24 in Burgerveen.

Walter Roozendaal (1951) is muzikaal verteller, regisseur en theaterdocent. Hij werkt sinds 1983 aan het Conservatorium van Amsterdam. In de zeventiger jaren was hij enthousiast volksmuzikant en hoofddocent aan volksdansleidersopleidingen. Hij geeft les op de Pabo in Hoofddorp en regisseert koren, zangers en schoolvoorstellingen van collega's. Maar zelf op de accordeon spelen en vertellen doet hij nog steeds graag. Deze keer vertelt hij het verhaal 'Toen Schlemiel naar Warschau ging…'

Trio Di Grine Medine bestaat naast Walter Roozendaal, accordeon, uit Joke Damen, klarinet en Noor Hartsuiker, viool en blokfluit. Het trio speelt heerlijke klezmermuziek, aangevuld met de lichte humoristische toets van oude Pools-Joodse verhalen.

Di Grine Medine betekent 'uit de provincie', of 'van het platteland'. Klezmer was de muziek voor feesten en partijen van Joodse rondtrekkende muzikanten. Die voegden in alle hoeken van de wereld de swingende melancholie van het Jiddisch toe aan de muziek uit de streek.

Het optreden duurt twee keer drie kwartier met een half uur pauze. Kaarten à € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee, zijn vanaf een half uur voor de voorstelling verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur bij MeerWaarde, (023) 569 88 73.

Ook een rit met de Meertaxi heen en terug is op hetzelfde telefoonnummer te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie