'Aandacht voor zorg verloskundigen na fusie Spaarne Ziekenhuis en Kennemer Gasthuis'

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp en het Kennemer Gasthuis hebben vergaande plannen voor samenwerking en wellicht zelfs een fusie. Dat bevestigt woordvoerster Petra Timmer naar aanleiding van kritische geluiden uit de hoek van de verloskundigen(praktijken). Die laatste groep vreest de gevolgen van een dergelijke fusie.

Eén van de voorlopige keuzes van een fusie is dat alle verloskunde, 24 uur per dag, in Haarlem-Zuid komt. "Maar", nuanceert de woordvoerster, "deze gedachte wordt nog verder onderzocht. De plannen met betrekking tot de verloskunde moeten, met andere woorden, nog steeds vorm gaan krijgen."

"De raden van bestuur zijn dan ook in gesprek met de verschillende belanghebbenden om hun mening over de samenwerking te vernemen: zo worden bijvoorbeeld huisartsen en verloskundigen in de regio regelmatig uitgenodigd om hen over het onderzoek te informeren. Dat willen we in de komende maanden ook blijven doen, juist omdat we ons realiseren dat het al dan niet verplaatsen van verloskundige zorg gevoelig ligt. Dat bewijst ook de brief waarin de verloskundigen hun zorgen uiten."

"De ziekenhuizen verwachten eind april/begin mei pas de definitieve besluiten over de samenwerking te nemen. Hoe groot de kans is dat de samenwerking doorgaat, valt niet in een percentage uitdrukken. Beide ziekenhuizen hebben tot nu toe wel sterk geïnvesteerd in het onderzoek, omdat ze geloven dat samenwerking kwaliteitsverbetering oplevert voor alle patiënten in onze regio's."

Zie tevens het artikel 'Verloskundigen vrezen gevolgen fusie Spaarne Ziekenhuis en Kennemer Gasthuis'

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie