Paramedisch Centrum heeft het predicaat van een PlusPraktijk

27 januari 2012 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - Paramedisch Centrum (PMC) Skagerrak in Hoofddorp is sinds kort een officieel erkende PlusPraktijk. Dit predicaat is, na een grondig onderzoek, toegekend door Health Care Auditing, een onafhankelijke beoordelings- en certificeringsinstantie. Fysiotherapiepraktijken die de Plus-status hebben verworven zijn aantoonbaar met hun kwaliteit bezig en zetten net die paar stappen extra waardoor de zorgverzekeraar ervan uitgaat dat patiënten daar de meest optimale en efficiënte zorg krijgen. Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn de bereikbaarheid, de openingstijden en de wachttijd.

,,De PlusPraktijk-status is absoluut een erkenning van de kwaliteit die wij bij PMC Skagerrak leveren. We zijn er natuurlijk erg trots op dat we tot de top van paramedische zorgverleners behoren. Het betekent dat PMC Skagerrak voldoet aan alle eisen die de eigen beroepsvereniging voorschrijft en daarnaast ook zeer goed presteert op het gebied van klantvriendelijkheid, toegankelijkheid en doelmatigheid'', aldus Arjan Smit, één van de drie leden van de maatschap. ,,We zijn in totaal met negen therapeuten, allemaal gediplomeerd fysiotherapeut en ieder zeer deskundig op hun eigen vakgebied. Ons doel is om patiënten op een medisch verantwoorde manier zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. We adviseren, behandelen en begeleiden bij diverse lichamelijke klachten. Daarnaast speelt preventie een belangrijke rol, dat wil zeggen dat we patiënten ook leren hoe ze kunnen voorkomen dat de klachten terugkomen. PMC Skagerrak biedt daarnaast het Medisch Verantwoord Bewegen-programma, dat is bedoeld voor mensen die na afronding van de behandeling onder begeleiding verder willen oefenen.''

Iedereen met lichamelijke klachten kan gebruikmaken van de diensten van PMC Skagerrak, met of zonder doorverwijzing van de huisarts. Na aanmelding volgt eerst een uitgebreide intake en screening om een helder beeld van de klachten en mogelijke oorzaken te krijgen. De praktijk is gespecialiseerd in onder meer manuele therapie, oedeemtherapie, psychosomatische fysiotherapie en sportfysiotherapie. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 07.40 tot 19.00 uur. Vanaf 6 februari zal de hoofdlocatie van PMC op het Skagerrak op de maandagavonden tot 21.00 uur geopend zijn en op zaterdagochtend tussen 07.30 en 13.00 uur.

Paramedisch Centrum, Skagerrak 330, 2133 DX Hoofddorp, tel 023-5622449, www.pmc-skagerrak.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie