MZ Bistro Jacques

27 januari 2012 om 00:00 Ondernemend

NIEUW-VENNEP - Het Franse specialiteitenrestaurant Bistro Jacques aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep is een ware metamorfose ondergaan. Gastvrouw Patricia Lopez en haar echtgenoot en chef de cuisine Manuel Lopez hebben net drie weken van intensief verbouwen achter de rug en ze zijn bijzonder gelukkig met het resultaat. En niet alleen zij. Tijdens de grande opening op donderdag 19 januari voor vaste gasten, familie en vrienden waren de reacties unaniem positief.

,,Bij velen viel de mond open van verbazing zo anders en zo mooi vinden ze het'', vertelt Patricia lachend. ,,Ja, we hebben het roer drastisch omgegooid en gekozen voor een heel nieuw concept. Na twintig jaar een authentieke bistro te zijn geweest, wilden we een restaurant creëren met moderne uitstraling en een warme ambiance waar men naast het diner ook terecht kan voor een glaasje. We hebben gemerkt dat het voor zowel jongeren als ouderen hier in Nieuw-Vennep ontbreekt aan voldoende gelegenheden om 's avonds gezellig wat te drinken. Op die behoefte spelen wij nu in.''

Bistro Jacques heeft niet alleen het interieur veranderd. Ook op het culinaire vlak zijn er wijzigingen doorgevoerd met huisgemaakte kalfsburgers bijvoorbeeld. En helemaal nieuw is dat de keuken voortaan op doordeweekse dagen tussen vijf en zeven uur 's avonds een zogenoemde daghap serveert.

,,Voor tien euro eet men bij ons wat de pot schaft'', vervolgt Patricia. ,,Dat varieert van tagliatelle met zalm tot een gerecht met sudderlapjes of een stamppot met een gehaktbal. Iedere dag weer een verrassing dus. In ons restaurant kan men terecht voor de snellere daghap én voor het uitgebreide á la carte dineren. En als men geen behoefte heeft om te tafelen, maar wel om een gezellig glaasje te drinken, is Bistro Jacques de aangewezen plek. We zijn er eigenlijk voor een hele brede doelgroep, inclusief gezinnen. Voor de kinderen staan er huisgemaakte kalfsburgertjes, saté of tongfilet op de kaart, geserveerd met eigen gemaakte friet, mayonaise en appelmoes.''

Bistro Jacques is dagelijks open vanaf vier uur 's middags tot het moment waarop de laatste klanten vertrekken. Op zondagen opent het restaurant om drie uur 's middags. Sluitingstijd in het weekend is twee uur 's nachts. Tot één dag van tevoren kan men via internet reserveren, telefonisch kan het op de dag zelf.

Bistro Jacques, Hoofdweg 1173a, 2152LL Nieuw-Vennep, 0252-689928, www.bistrojacques.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie