Biljarten: BV De Krim/Eigenhuis Keukens manifesteert zich goed tijdens gewestelijk kampioenschap Bandstoten in Warmenhuizen

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het gewestelijk kampioenschap Bandstoten 5e klas werd dit weekend gehouden in het Noord-Hollandse Warmenhuizen. Het District Duinstreek werd vertegenwoordigd door Jack Bruin (districtskampioen) en Jos Huiskens, beiden van de Nieuw-Vennepse biljartvereniging De Krim/Eigenhuis Keukens.

Cees Ruitenberg: "In de eerste ronde moesten beide heren tegen elkaar aantreden. Bruin speelde slecht en moest Huiskens ruim voor laten gaan. Huiskens won ook zijn tweede partij en Bruin moest, met een goed moyenne van 1.18, weer een nederlaag incasseren. Na de vrijdagavond 27 januari stond Huiskens met 4 punten op moyenne 3e en Bruin met 0 punten op moyenne 7e.

Zaterdag stonden er drie rondes op het programma. Huiskens en Bruin wonnen beiden hun partij in de 3e ronde. Ook de andere koplopers wonnen dus drie man met 6 punten aan kop. De 4e ronde bracht de spanning weer helemaal terug. Huiskens (3e) verloor van Dering uit Zwaag, Bruin versloeg Dijkstra (2e) uit Callantsoog en Wezenpoel (1e) uit Heemskerk verloor van Theunissen uit Den Helder.

In de 5e ronde speelden Huiskens en Dijkstra remise. Bruin won opnieuw en kon met 6 punten ook weer hopen op een goede eindklassering. Ronde 6 op zondag bracht Huiskens aan kop door winst op Wezenpoel die door dit resultaat naar plaats 2 zakte. Bruin won van Aukema uit Purmerend en klom hierdoor naar de 3e plaats. In de 7e en laatste ronde was er dus nog van alles mogelijk.

Bruin moest eerst aantreden tegen Hijum uit Opmeer. In een goede partij (moy. 1.25) won hij en kwam hierdoor op 10 punten en de tijdelijke 1e plaats. Hij moest toen afwachten hoe de beide andere partijen zouden aflopen. Huiskens, met 9 punten, had alles in eigen hand. Op de andere tafel Wezenpoel met 8 punten zou bij winst ook op 10 punten komen en had het voordeel van het beste moyenne. Het werd nagelbijten voor Bruin.

Zowel Wezenpoel als Huiskens begonnen matig en keken beiden al snel tegen een behoorlijke achterstand aan. Dijkstra, de tegenstander van Wezenpoel, begon slordig te spelen en ballen te missen. Wezenpoel bleef netjes en geconcentreerd spelen en wist de partij naar zich toe te trekken en ook te winnen. Met een eindmoyenne van 1.11 bleef hij Bruin (1.03) ruim voor.

Ook hij kon nu gaan zitten en wachten hoe Huiskens het er van af zou brengen. Theunissen gaf echter niets toe en bleef Huiskens tot het eind toe voor. Hierdoor bleef Huiskens op 9 punten staan en moest hij in de eindstand ook Bruin voor laten gaan.

Eindstand: 1. Leo Wezenpoel (OBIS-Heemskerk) met 10 punten, 201 caramboles, 180 beurten, moyenne 1.11 en HS 14; 2. Jack Bruin (10/194/188/1.03/8) en 3. Jos Huiskens (9/189/198/0.95/7

Er werd goed gespeeld; 5 man gepromoveerd in deze finale. Toernooigemiddelde 0.99."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie