Rolstoeldansen: Swingende wedstrijd rolstoeldansen van Walking Wheels in Wijchen (NB)

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Vier rolstoeldansparen van Walking Wheels waren op zaterdag 28 januari actief op de 19e editie van de wedstrijd Wijchen Swingt International. Uiteindelijk dansten twee paren halve finale, en één paar finale, waarna zij eindigde op een derde plaats. Met dit resultaat promoveren zij ook naar de A-klasse en moeten ze de volgende keer met vier in plaats van drie dansen uitkomen.

Maureen Dijkman: "Al vele jaren nemen dansers vanuit Hoofddorp deel aan deze wedstrijd. Vorig jaar kreeg de organisatie de begroting helaas niet sluitend, dit jaar gelukkig wel weer zodat de wedstrijd nu weer doorgang vond. De wedstrijd is onderverdeeld in duo en combi, oftewel twee rolstoelgebruikers als paar versus een rolstoelgebruiker met lopende partner als paar, en in 1 en 2 dat wil zeggen; dansers met een minder goede arm- en schouderfunctie en dansers met een goede arm- en schouderfunctie. Ten slotte is er ook nog een onderverdeling in dansniveau; D-klasse voor beginners, A-klasse voor gevorderden en tot slot hoofdklasse voor dansers die eventueel naar EK of WK uitgezonden kunnen worden.

De zussen Cecilia Huijts en Olga Huijts startten net als Jan Willem Hollink & Danny Castien, in een veld van veertien paren in D-klasse combi 1. In deze klasse dansen de paren twee standaard dansen (Engelse wals en quickstep) en een Latijns Amerikaanse dans, de samba. Via de herkansingen vochten beide paren zich naar de halve finale. Cecilia & Olga hadden in de halve finale nèt één cross te weinig om in de finale te dansen en eindigden uiteindelijk als zevende! Jan Willem en Danny behalen in de halve finale ook niet genoeg crossen en bezetten een nette tiende plaats.

Miranda Moleman & Ronald van Nus waagden zich voor hun tweede wedstrijd in de hoogste klasse van het rolstoeldansen, de hoofdklasse (AB) standaard 2. Acht paren op de vloer, waarvan bijna allen ruime ervaring hebben op dit niveau. Zij dansten hun vijf dansen (Engelse wals, tango, Weense wals, slof foxtrot en quickstep) wat voorzichtig, de vloer bleekt erg glad. Met zes crossen in de herkansingen (waarbij er maximaal 25 te verdienen zijn) hadden Miranda en Ronald helaas niet genoeg om door te mogen naar de finale, en belandden ze daar nèt buiten, ook op een zevende plaats.

Marga en Wieger van Lith startten in D-klasse duo 1, een veld van veertien paren. Na een goede eerste ronde van Engelse wals, quickstep en samba hoorden ze dat zij direct waren doorgeplaatst naar de halve finale. En tot hun verrassing mochten zij vervolgens ook finale dansen. Marga en Wieger eindigden na een zeer evenwichtige wedstrijd op de derde plaats en verdienden hiermee één promotiepunt. Hiermee hebben zij de benodigde acht punten bereikt, waarmee zij promoveren naar de volgende categorie: A-klasse. Voor de volgende wedstrijd kunnen ze apart aan standaarddansen of Latijns Amerikaanse dansen deelnemen.

Kijk voor meer informatie over de dansgroep op: www.walkingwheels.nl."

Foto 1: Cecilia Huijts en Olga Huijts.

Foto 2: Marga & Wieger van Lith (medaillewinnaars).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie