Zaalhandbal: Dames SV Lotus geven wedstrijd in de eerste 20 minuten weg

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zondag 28 januari moesten de dames van SV Lotus het thuis in de FBK-hal opnemen tegen het geroutineerde VOC-4 uit Amsterdam.

Veronica Bakker: "De verdediging werkte hard en liep goed. Aanvallend gezien werd er niet scherp genoeg gespeeld. Veel vrije doelkansen werden er gemist of gestopt door de keepster van VOC. Het eerste doelpunt van SV Lotus werd dan ook pas na 20 minuten gescoord. De dames gingen met een 5-7 achterstand de rust in. Doelpunten in de eerste helft waren van: Elaine van Wooning, Joyce van de Voort, Veronica Bakker, Sofie van der Drift en Sanne Leen.

De tweede helft kwam er een gretig Lotus uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten werd de achterstand omgebogen naar een 8-7 voorsprong. Hierna kreeg Lotus twee keer een 2 minuten tijdstraf, waardoor VOC weer op voorsprong kon komen. Lotus kon nog terugkomen tot 9-10, waarna een mindere periode van Lotus aanbrak. Ook in deze periode werden veel kansen gemist en gestopt door de keepster van VOC.

SV Lotus verliest de wedstrijd met 11-16 door het niet benutten van kansen. Doelpunten tweede helft: Joyce van de Voort, Elaine van Wooning, Tessa van Wooning (3) en Veronica Bakker."