Langebaanschaatsen: Koning Winter beloont vrijwilligers YZW

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Het onderhoudswerk dat aan de landijsbaan is verricht, wordt dit jaar beloond door Koning Winter. De ijsbaan ligt er gladjes bij, alleen de dikte van het ijs is nog niet genoeg voor schaatsen. Hoelang nog? Dat wordt bepaald door de ijsmeesters van de ijsclub. Zij zijn degenen die besluiten of de ijsbaan opengaat en maken dat bekend op de website van de ijsclub: www.yzw.nl.

Marcel Elias: "Wij vertrouwen erop dat de jeugd het achterwege laat om de ijsvloer vroegtijdig te inspecteren door er gaten in te haken met zwerfmateriaal, gevonden langs de ijsbaan. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat er voldoende ijs moet liggen voordat je met een groot aantal mensen veilig kunt gaan schaatsen. Zodra er voldoende ijs ligt gaan we er met z'n allen erg veel plezier aan beleven.

Het wordt wel weer eens tijd dat we gezellig de schaatsen kunnen onderbinden. Veel kinderen hebben deze oer-Hollandse ervaring nog niet gehad. Een veilige plek om de schaatsbeweging te leren maken is vanzelfsprekend de landijsbaan van Zwanenburg aan het Kinheim in Zwanenburg, gelegen binnen het wielerparcours van de HSC De Bataaf. Zoals gebruikelijk zullen de openingstijden van de ijsbaan worden afgestemd met het luiden van de schoolbel.

Mochten er scholen zijn die tijdens schooltijd gebruik willen gaan maken van het ijs, schroom dan niet, neem hiervoor even contact op met de ijsclub via info@ijsclubzwanenburg.nl. Als het ijs voldoende sterk is, zullen er op de zondagmorgen 5 februari 'open' wedstrijden worden georganiseerd in alle leeftijdscategorieën."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie