SLS geeft 8,2 miljoen voor nieuw Hart van Zwanenburg

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

Hart van Zwanenburg kan gerealiseerd worden. Met de bouw van een nieuw dorpshuis annex sporthal en de aanleg van een dorpsplein kan de gemeente de door de bewoners lang gekoesterde en vurig bevochten wens in vervulling laten gaan. Het project zal het dorp een geweldige kwaliteitsimpuls geven, zo is de verwachting.

Wethouder Bezuijen: ‘Voortvarend aan de slag om er iets moois van te maken’ ZWANENBURG - Aan alle onzekerheid is een eind gekomen. Zwanenburg krijgt een warm kloppend hart. Mede mogelijk gemaakt door Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) dat vrijdag 20 april een bedrag van 8,2 miljoen euro beschikbaar stelde.

Tijdens de historische bijeenkomst in De Olm overhandigde gedeputeerde Tjeerd Talsma van de provincie Noord-Holland om precies 16.22 uur de symbolische cheque aan de Meerse wethouders Michel Bezuijen en Steffe Bak. Dit onder toeziend oog van Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group en SLS-voorzitter Henry Meijdam. Bij de feestelijke overhandiging waren behalve Zwanenburgers ook vertegenwoordigers van het ministerie aanwezig.

Talsma riep alle partijen op tot samenwerking. “Als dat gebeurt weet ik zeker dat deze forse investering goed op zijn plek gaat komen.” Wethouder Bezuijen verzekerde hem dat dit in orde komt. “Dankzij dit fantastische bedrag kan Hart van Zwanenburg waarvan de totale kosten op 11 miljoen worden geschat, gerealiseerd worden. Er moet nog veel gebeuren en we gaan dan ook gezamenlijk én voortvarend aan de slag om van het nieuwe dorpshart iets moois te maken. Zwanenburg heeft het nodig en verdient het ook.”

Met zeven jaar lang onvermoeibare duwers als Eef Haverkort, Paul Kok, Frits van Seumeren en Peter Vreeswijk is in Zwanenburg de vlag uit gegaan. Het doel is bereikt al moeten nog de nodige hobbels genomen worden voordat de eerste paal de grond in kan. Bezuijen schat in dat dit over ongeveer 2 jaar gebeurt. “Maar we hopen dat het eerder zover is.”

Wat de SLS betreft gaat het zeker eerder gebeuren. “Er is de stichting alles aan gelegen zo snel mogelijk te starten. We houden de vinger stevig aan de pols”, verzekerde bestuurslid Jan Bolhoeve die trots is op het plan. “De stichting heeft goed geluisterd naar wat de mensen graag wilden. Mede door Zwanenburger Han Moerkerken is er iets moois ontstaan. En daar ging het uiteindelijk om.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie