Oud-CDA-raadslid Tanny van Alten (85) overleden

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Vorige week dinsdag is oud-CDA-raadslid Tanny van Alten-Poppe overleden. Zij is 85 jaar oud geworden. De geboren Zeeuwse was twee periodes raadslid, van 1986 tot 1994.

Volgens toenmalig CDA-fractievoorzitter Truus Verbaas had Tanny van Alten speciale belangstelling voor onderwijs. “Zij heeft de schoolbus in Haarlemmermeer geïntroduceerd. Zij kende de gele schoolbus vanuit de Verenigde Staten en vond dat deze ook in onze gemeente moest gaan rijden. Het was de voorloper van het huidige leerlingenvervoer.”

Truus Verbaas herinnert zich haar vroegere fractiegenote als gezagsgetrouw. “Zij sloeg nooit een fractievergadering over. Ze was er zelfs op de avond dat haar man 65 jaar was geworden en de hele kamer vol familie zat. Toen heb ik gezegd: ga nu maar naar huis om feest te vieren.”

Echtgenoot Jan van Alten was jarenlang afdelingsvoorzitter in de polder. Het echtpaar bezocht tot op hoge leeftijd alle partijvergaderingen, ook de landelijke. “Het waren CDA’ers in hart en nieren. Ik had grote bewondering voor hun betrokkenheid.”

Tanny van Alten is gistermiddag in Amsterdam begraven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie