Kinderen in beweging voor Europees record touwtjes springen

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Gespannen gezichten, een heleboel springtouwen en meer dan 71.000 kinderen waren er nodig om het wereldrecord touwtjesspringen in Nederland te verbreken. Meer dan 1000 kinderen van groep 5 tot en met 8 van verschillende basisscholen sprongen mee op het schoolplein van het Haarlemmermeer Lyceum. Donderdagochtend om 11.30 uur gaven actrice, bekend van het Huis van Anubis, Peggy Vrijens en wethouder Arthur van Dijk het startschot om samen tien minuten met de kinderen te springen.

Het wereldrecord tegelijk touwtjesspringen staat op de naam van de Verenigde Staten. Onder begeleiding van muziek sprongen op verschillende locaties in Nederland kinderen tegelijk touwtje om het wereldrecord te verbreken. In Haarlemmermeer werd het evenement georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek die deze week op verschillende scholen wordt gehouden. Op het grasveld bij het Haarlemmermeer Lyceum en op verschillende schoolpleinen elders in de polder deden de kinderen hun best het wereldrecord op hun naam te zetten. De opbrengst gaat naar het jeugdsportfonds, die een bijdrage geeft aan gezinnen die niet de financiële middelen hebben om lid te zijn bij een sportvereniging.

Roos, leerling uit groep zeven, was best zenuwachtig. "Daar word je best moe van! Maar ik ben erg benieuwd of we het wereldrecord hebben verbroken." Het enthousiasme was zo groot dat vrijwilligers en toeschouwers spontaan gingen mee springen. Tom Schutte, initiatiefnemer, is trots. "Het was te gek om te zien." Helaas geen wereldrecord, maar met 66.000 deelnemers wel een Europees, en dus Nederlands record.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie